BAŠ JE FACA: Srpski paraplegičar oborio svetski rekord, 1000. put skočio padobranom! (FOTO)

Leskovčanin Goran Todorović Faca, prvi srpski paraplegičar koji je skakao padobranom, svoj jubilarni skok izveo je u Sloveniji

  • 1

Paraplegičar Goran Todorović Faca postavio je novi svetski rekord u skoku padobranom, jer je danas skočio hiljaditi put. Jubilarni skok izveo je u Sloveniji, skočivši sa visine od 8.350 metara.

Nekadašnji pripadnik 63. padobranske brigade iz Niša paraplegičar je već osam godina, ali ga to ne sprečava da skače padobranom i obara rekorde.

- Paraplegičar sam od 2003. godine kada mi se, prilikom izvodjenja padobranskih skokova u Nišu, umrsio padobran. Pao sam, brzinom od 120 km na sat, sa visine od 1 200 m i preživeo samo pravim čudom. Međutim, ostao sam paraplegičar. Ali, nisam se predavao, već sam nakon dugogodišnje rehabilitacije, ponovo počeo da skačem i tako došao do hiljaditog skoka padobranom u karijeri - priča Faca za Telegraf.rs.

On je, inače, prvi paraplegičar u Srbiji koji je izveo padobranski skok i učestvovao u ronilačkoj ekspediciji za lica sa invaliditetom, koja je održana na Kubi. Nedavno je, zahvaljujući svojim prijateljima iz Gorske službe spašavanja Srbije, osvojio Triglav, najviši vrh bivše SFRJ.

(G. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA