≫ 

Policija sprovela raciju povodom napada u Londonu: Uhapšeno 12 osoba, komšije prepoznale svog suseda kao jednog od osumnjičenih (FOTO)

Najmanje 12 osoba je uhapšeno danas, a akciju su predvodile jedinice za borbu protiv terorizma

  • 13

Policija je jutros u Barkingu upala u kuću jednog od muškaraca za koga se sumnja da je umešan u teroristički napad u Londonu, koji se dogodio sinoć. Tom prilikom je nastradalo sedmoro, a povređeno je 48 ljudi. Najmanje 12 osoba je uhapšeno danas, od toga četiri žene. Akciju su predvodile jedinice za borbu protiv terorizma, prenosi express.co.uk.

(BLOG UŽIVO) Novi crni bilans u Londonu: Sedmoro mrtvo, tri napadača ubijena (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/PA Foto: Tanjug/AP/PA

Policija je tom prilikom pretresla i nekoliko stanova na području Barkinga. Veruje se da je operacija počela negde oko sedam časova ujutru po lokalnom vremenu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Skaj Njuz je preneo da je jedna žena uhapšena tokm racije, ali se kasnije pojavila informacija da je ona i puštena.

Foto: Tanjug/AP/PA Foto: Tanjug/AP/PA

Prema izveštajima Skaj Njuza, jedan svedok tvrdi da je na licu mesta video veliki broj žena koje su nosile islamsku odeću i koje su razgovarale sa policijom.

Foto: Tanjug/AP/PA Foto: Tanjug/AP/PA

Prema najnovijim informacijama, brzina kojom je izvedena ova racija pokazuje da su vlasti imale informacije o identitetu najmanje jednog napadača. Na licu mesta su mogla da se vide i kola hitne pomoći.

Foto: Tanjug/AP/PA Foto: Tanjug/AP/PA

Furkan Navi, koji živi u ovom naselju rekao je policiji da je prepoznao jednog od svojih komšija kao osumnjičenog za napad u Londonu, kada je video slike upucanih napadača.

Foto: Tanjug/AP/PA Foto: Tanjug/AP/PA

- Živeo je ovde tri godine sa ženom i dvoje dece. Nisam ga baš najbolje poznavao ali izgledao je prijateljski - rekao je on, prenosi Gardijan.

Foto: Tanjug/AP/PA Foto: Tanjug/AP/PA

Drugi komšija kaže da je ovog čoveka viđao u naselju dve godine.

- Činio se kao prijateljski, kul momak. Voleo je da se moli sa decom. Mislim da je bio u svojim dvadesetim godinama - rekao je on.

Foto: Tanjug/AP/PA Foto: Tanjug/AP/PA

Jedna komšinica koja je zamolila da je mediji ne imenuju opisala je jednog napadača kao vitkog i bradatog čoveka u dvadesetim godinama, koji ima dvoje male dece. Pretpostavlja se da je čovek Pakistankog porekla.

Foto: Tanjug/AP/PA Foto: Tanjug/AP/PA

Rekla je Gardijanu da ga je prepoznala sa slika.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Shvatila sam da je to on. Bila sam šokirana. Svi ovde imaju decu i poslove. Nikada nismo ni pomislili da bi neko odavde mogao da uradi nešto ovako. Viđala sam ga svaki dan. Nikada nije komunicirao sa ženama ovde - rekla je ona.

Navela je da je uvek nosio tradicionalnu islamsku odeću.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Uvek se oblačio u skladu sa religijom kao i njegova žena. Imao je bradu i nosio je dugačke haljine koje nose muškarci, nekada belu, a nekada tamniju - rekla je ona.

Više fotografija pogledajte OVDE.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Bakov

    4. jun 2017 | 15:18

    Kada su ti isti mudzahedini, miljenici engleske igrali fudbal sa glavom srpskog vojnika,engleska je navijala za njih,a sad kad su od AGRESORA postali zrtva sad kuku lele.

  • Sf

    4. jun 2017 | 17:27

    Barking je prepun albanaca i siptara sa Kosova,svi su u kriminalnim poslovima i ne bi me cudilo da su povezani sa sinocnim pokoljem.

  • Lily

    4. jun 2017 | 15:15

    Hajde bre... kada prođe zlo, svi ih prepoznaju.Sada je jasan razlog "Bregzita"! A tek kajanje za nekontrolisani, demokratski "uvoz" kusih i repatih da za brite rade prljave poslove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA