≫ 

Finale Školske mini atletske lige u Futogu!

Organizator takmičenja je bio Savez za školski sport grada Novog Sada, a na takmičenju je učestvovalo oko 200 učenika osnovnih škola

  • 0

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je finalnim takmičenjima u Školskoj mini atletskoj ligi u OŠ "Desanka Maksimović" u Futogu.

- Naš grad je prepoznatljiv po tome što veliku pažnju posvećuje sportu, kako sportskim klubovima, tako i manifestacijama, domaćim i međunarodnim takmičenjima. Nedavno smo dobili i zlatnu medalju za odličnu organizaciju Evropskog prvenstva u rvanju od Evropske rvačke federacije. Ovo finale učenika osnovih škola predstavlja priliku za otkrivanje budućih šampiona i promoviše atletiku kao bazičan sport i zdrav način života. Važno je da školski sport vratimo na mesto koje mu pripada i Grad prepoznaje njegov značaj. Ovi učenici, još dok su u sistemu osnovnoškolskog obrazovanja treba što više da ulažu u sebe i ostvaruju svoje aspiracije, kako bi postali veliki šampioni u budućnosti – rekao je Ognjen Cvjetićanin i svim takmičarima poželeo sportsku sreću i mnogo uspeha u daljem bavljenju sportom.

Foto: novisad.rs Foto: novisad.rs

Organizator takmičenja je bio Savez za školski sport grada Novog Sada, a na takmičenju je učestvovalo oko 200  učenika  osnovnih škola. Discipline u kojima su se učenici i učenice takmičili su skok udalj iz zone, bacanje vorteksa i bacanje kugle od 2 i 3 kg.

Foto: novisad.rs Foto: novisad.rs

Tom prilikom predsednik Saveza Goran Stevanović uručio je Slobodanu Egelji, direktoru škole "Desanka Maksimović" koja je domaćin tog takmičenja, poklon u vidu lopti i zahvalnicu za dugogodišnji doprinos razvoju školskog sporta.

Foto: novisad.rs Foto: novisad.rs

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA