I žene dobijaju pozive za vojne vežbe: Proverite sanduče, julska klasa ovih dana dobija koverte!

Važno je znati da se pozivi na vojnu vežbu moraju dostaviti najmanje 30 dana pre vežbe, što znači da bi julska klasa rezervista uskoro morala biti obaveštena

  • 4

Vojni obveznici u rezervnom sastavu koji su odslužili vojni rok s oružjem biće pozivani u junu i julu na jednodnevne i višednevne vojne vežbe prema posebnim planovima i rasporedima. Takođe, trebalo bi i da se oficiri teritorijalnih brigada upoznaju sa svojim vojnicima iz rezervnog sastava.

Oglasila se vojska zbog konfuzije oko rezervista: Niko ne sme da vam da otkaz

Novo je, za razliku od ranijih vremena što se danas u rezervu pozivaju i žene, one koje su, kao i svi rezervisti, prethodno odslužile vojni rok sa oružjem.

Važno je znati da se pozivi na vojnu vežbu moraju dostaviti najmanje 30 dana pre vežbe (što znači da bi julska klasa rezervista, ako već nije, uskoro morala biti obaveštena), a izostanak sa vežbe se mora opravdati najkasnije osam dana pre vežbe i to u ličnom konktaktu sa predstavnikom vojnoteritorijalnog organa, nekadašnjeg vojnog odseka.

Razlozi na osnovu kojih se može opravdati nedolazak na vojnu vežbu jesu zdravstveni, egzistencija porodice, briga o nemoćnom licu. Za neopravdani izostanak sa vojne vežbe zaprećena je kazna do 50.000 dinara ili dva meseca zatvora.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar M

    6. jun 2017 | 08:22

    Nek zovu sad one depilirane sto su sluzili vojsku u obdanistima....

  • bazzz

    6. jun 2017 | 09:48

    Po mom misljenju trebalo bi prvo zvati sve koji su sluzili civilno,pa tek onda nas koji smo sluzili u uniformi.Treba oni da nauce malo o vojsci,da imaju kontakt sa osnovama.A ne da zove mene koji sam ogulio godinu dana tamo....

  • Slavoljub

    6. jun 2017 | 09:15

    Država koja nema vojsku, nije država. Što kukate, to je neprijateljska propaganda. Ja sam još dva vojna roka proveo na vojnim vežbama. I ponosim se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA