Počela obuka za motocikliste početnike u Novom Sadu!

Akciji se pridružio i Auto-sportski klub "Petro Maks"

  • 0

Član gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić prisustvovao je prvoj obuci za bezbednu vožnju motocikala i mopeda, u sklopu Projekta "Trening bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste" koji Asocijacija za bezbednost motocikilsta realizuje pod pokroviteljstvom Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije uz podršku Gradske uprave za saobraćaj.

Akciji se pridružio i Auto-sportski klub  "Petro Maks".

- Grad Novi Sad kontiunirano radi na projektima koji imaju za cilj povećanje bezbednosti u saobraćaju. Pored pešaka, biciklista, starijih učesnika u saobraćaju motociklisti takođe spadaju u ugroženu kategoriju, zato je teorijska i praktična obuka od izuzetne važnosti za edukaciju mladih motociklista. Oni će ovom obukom moći da steknu dodatno teorijsko znanje i da se oprobaju na poligonskoj vožnji u kontrolisanim uslovima, na sopstvenim dvotočkašima - rekao je Aleksandar Kravić.

Foto: novisad.rs Foto: novisad.rs

Predsednik Asocijacije za bezbednost motociklista dr Vladimir Jevtić je rekao da su mladi najugroženija grupacija kada je reč o motociklistima, a rizik za stradanje motociklista je trenutno do 20 puta veći  u odnosu na vozače putničkih automobila.

Foto: novisad.rs Foto: novisad.rs

- Imajući u vidu sve rizike neophodno je raditi na edukaciji i obuci pre svega mladih motociklista. Ovim projektom nastojimo da sačuvamo ljudske živote. Pored teorijskog dela, postoji i praktični koji podrazumeva sa osnove ravnoteže i polažaja tela na motociklu, ponašanju motocikliste pri vožnji na pravcu i u krivini,  pravilne tehnike kočenja u zavisnosti od mogućnosti motocikla - rekao je dr Vladimir Jevtić.

Zainteresovani kandidati koji žele da se prijave na obuku mogu to učiniti na sajtu www.abm.rs  ili putem telefona na broj 065 538 70 37.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA