SAD i Evropa opsednute idejom da zagospodare Balkanom! U toku su planovi za Srbiju, Kosovo, Makedoniju i Crnu Goru - upozorava Lavrov

- Pregovarački procesi su u toku što naročito uključuje Srbiju, zajedno sa Kosovom, Makedoniju i Crnu Goru - istakao je Lavrov

  • 20

SAD i pojedine evropske zemlje opsednute su idejom da još jednom zagospodare Balkanom, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

NEKADAŠNJI ŠEF CIA NUDI REŠENJE ZA BALKAN: Mirno prekrajanje granica je odgovor, moguća je i pravoslavna "velika Srbija"

Već smo pojasnili našu poziciju o uvlačenju Crne Gore u NATO, naveo je on.

- Naše zapadne kolege, pre svega SAD i vodeće evropske zemlje, opsednute su idejom da još jednom zagospodare Balkanom. EU ima neke planove u tom pogledu. Pregovarački procesi su u toku što naročito uključuje Srbiju, zajedno sa Kosovom, Makedoniju i Crnu Goru - istakao je Lavrov.

On je dodao da Rusija nema ništa protiv toga da te zemlje postanu deo evropske ekonomske integracije, prenosi TAS S.

- To je prirodno jer geografije predviđa zajedničke mehanizme, zajednički prostor i zajedničko tržište, ali nadamo se da će negde u budućnosti, taj ekonomski prostor zahvatiti i preostali deo Evroazije - rekao je Lavrov.

Crna Gora je juče i zvanično postala 29. članica Alijanse, a danas će ispred zgrade NATO u Briselu biti podignuta i crnogorska državna zastava.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA