"Ovo je za Siriju!": Student napadač u Parizu uzvikivao dok je jurišao s čekićem na policajca

Prema navodima iz policije, reč je o studentu iz Alžira

  • 4

Francuska anti-teroristička služba pokrenula je istragu nakon današnjeg napada na policajca ispred katedrale Notr Dam, saopštilo je Tužilaštvo.

HAOS KOD NOTR DAMA: Muškarac napao policajca s čekićem, odmah potom je upucan (FOTO)

Kako se navodi, incident se dogodio kada je nepoznati muškarac napao čekićem policajca ispred katedrale, nakon čega su policajci reagovali - pucali i ranili napadača u grudi, prenosi Rojters.

Tom prilikom, lakše povrede zadobio je i jedan policajac. Za sada nije poznat motiv napada.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Francuske Žerara Kolomba napadač na policajca ispred katedrale Notr Dam pre napada je viknuo "Ovo je za Siriju".

Kolomb je rekao i da je u ličnim dokumentima napadača pisalo da je student iz Alžira.

Naoružani kordoni policije mogu se videti oko mesta gde se dogodio incident, a policija je naredila građanima da se drže dalje od tog mesta.

- Situacija je pod kontrolom, jedan policajac je lakše povređen, napadač je neutralisan i prebačen u bolnicu - objavila je policija na Tviteru.

Agencija AP prenosi da je nakoliko stotina ljudi koji su se zadesili u katedrali za vreme incidenta i ostala unutra, a neki od svedoka kažu da su se u vreme napada čula tri pucnja i turisti koji beže na sve strane

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA