Počele gužve na granicama: Teretnjaci već čekaju satima, a evo kakva je situacija sa automobilima

Nestabilne vremenske prilike obeležavaju sredinu ove radne nedelje, zbog čega se vozačima savetuje da vožnju i brzinu prilagodite uslovima na putu

  • 0

Na graničnim prelazima na teretnim terminalima vozila na izlaz iz zemlje najviše čekaju da Horgošu - 300 minuta, na Kelebiji - 120 i na prelazu Batrovci - oko 60 minuta.

Večeras se očekuju još veće gužve na prilazima većih gradova: Na ovim graničnim prelazima čeka se i do dva sata!

ADAC I AMSS: Sezona spremna!

Na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

U saopštenju AMS S se navodi da i dalje nestabilne vremenske prilike obeležavaju sredinu ove radne nedelje, zbog čega se vozačima savetuje da vožnju i brzinu prilagodite uslovima na putu.

AMS S upozorava vozače da zbog obilnih padavina predhodnih dana, a koje su najavljene i danas, postoji mogućnost nanosa veće količine zemlje i mulja što povećava klizavost puta, smanjuje stabilnost i otežava upravljanje vozilom.

Mestimično su mogući pljuskovi sa grmljavinom i lokalnom pojavom vremenskih nepogoda u vidu intenzivnijih padavina (više od 20 mm/3 h), pojave grada i pojačanog vetra.

Učestali odroni karakteristični su za ovakve vremenske prilike, a predstavljavaju još jednu veliku opasnost u saobraćaju, kao i deonice na kojima se izvode radovi i na kojima je potrebno imati više opreza, ali i tolerancije ukoliko dođe do usporene vožnje.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA