• 40

SKANDALOZNO: Cenovnik droge istaknut pored ulaza škole u Čačku! (FOTO)

Na zidu pored Prehrambeno-ugostiteljske škole u Čačku osvanuo je grafit sa cenama i detaljnim opisom narkotika koji se prodaju u dvorištu ove škole, bahato potpisan sa "STR Lerdi"

  • 40

Na objektu pored Prehrambeno-ugostiteljske škole u Čačku nedavno je osvanuo grafit sa cenama narkotika koji se prodaju u dvorištu ove škole, a bahati narko-diler je čak i potpisao ovu "ponudu" sa "STR Diler"!

Tako je svako ko prolazi pored ove škole saznao da je cena " Hibrida" 600 dinara, "Skanka" 1.000 dinara, cena "Spida" takođe iznosi 1.000 dinara, koliko košta i "Ekser". "Pečurke" koštaju duplo više i njihova cena je 20 evra. "Hors" (heroin) košta 800 dinara za pola grama, "LSD" košta 1.500 dinara, a najskuplja droga je "belo", odnosno kokain, koji se prodaje, u zavisnosti od kvaliteta, od 70 do 100 evra za jedan gram.

Prema rečima direktora ove škole Dragana Kovačevića, uprkos tome što je škola preduzela sve mere za zaštitu učenika od prodaje narkotika, ipak se pojavio grafit na zidu susednog objekta koji ulazi u dvorište škole.

- Te noći kada je grafit napisan, školski čuvar obišao je dvorište oko pola dva noću, a ujutru smo videli grafit. Očigledno je da škola ne može sama da reši ovaj problem i da je potrebno da svi zajedno, kao društvo, reagujemo. Da sam zatekao onoga ko je ovo pisao, metode koje bih preduzeo bile bi vrlo obrazovne i vaspitne – kaže Kovačević.

DROGU PRODAJU ČAK I OSNOVCIMA

Onaj ko se namerio da deci u školi prodaje narkotike vrlo transparentno ih je obavestio o tome kako se kreću cene. Iz razgovora sa učenicima u jednoj čačanskoj osnovnoj školi, novinari "Čačanskih novina" saznali su nedavno da prodaje narkotika ima i u dvorištima osnovnih škola.

- Znaš kako, oni najpre deci nude da probaju. Ako ih odmah ne oteraš u p... m..., postaju vrlo navalentni da uvale "drogu na probu". I po pravilu startuju lepo vaspitanu decu iz finih porodica. Pitaš zašto. Pa zato što ta deca ne umeju da se brane. Ne umeju da oteraju u majčinu. Kad im uvale drogu na probu, posle ih ucenjuju da moraju stalno od njih da kupuju ili će da ih prijave nastavnicima i roditeljima da se drogiraju. Koji su to moroni. Zna se i koje su to dileje. Pa, ako ja znam i celo moje društvo ih zna, valjda ih i panduri znaju – ispričala je nedavno učenica osmog razreda jedne čačanske osnovne škole novinarima "Čačanskih novina".

NARKOMANIJA SE NE LEČI PREDAVANJIMA

Očigledno je da uvođenje školskih policajaca može da smanji unošenje narkotika u školska dvorišta, ali da ta mera nije dovoljna da iskoreni ovu pojavu. Za efikasnu borbu protiv narkomanije u školama nisu dovoljna ni sporadična predavanja učenicima na tu temu.

- Ma znaš, kad dođu da nam kao pričaju o narkomaniji, to je obično smaranje. Pa, mi znamo mnogo više o tome, možemo mi njima da pričamo kako to funkcioniše u praksi – svedočenje je, takođe jedne učenice osnovne škole, objavljeno u "Čačanskim novinama".

Bez udružene akcije celog društva, nema uspeha u borbi sa narkomanijom. Za početak bi bilo korisno da policija otkrije onoga ko je svoj cenovnik istakao u dvorištu PUŠ.

(I. M. / Izvor: Ozon, Čačanske novine / Foto: OZON Press)

 

Komentari

  • gospodin mladi

    dajte bre cacani...skupi vam exeri

  • Anonymous

    Treba marihuana da se legalizuje

  • Djokos

    ko ti jos gura drogu da probas a da nedas pare...a cene istih su se mogle procitati u novinama vise puta...tago da glupo je pisati o ovakvopm grafitu...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima