≫ 

Tramp je upravo imenovao novog direktora FBI: Evo ko je zapravo novi šef obaveštajaca (FOTO)

Predsednik SAD je saopštio svoju odluku na Tviteru

  • 0

Američki predsednik Donald Tramp je imenovao Kristofera A. Vreja (50) kao novog direktora FBI. On je radio kao asistent glavnog državnog tužioca od 2003. do 2005. godine za vreme mandata Džordža Buša.

Sve kontroverze o bivšem direktoru FBI: Zbog ovih 10 skandala mu je Tramp dao otkaz! (FOTO) (VIDEO)

- Imenovaću za novog direktora FBI Kristofera A. Vreja, čoveka besprekorne biografije. Uskoro slede detalji - napisao je Tramp.

Endru Mekejb je bio vršilac dužnosti direktora federalnog biroa od kada je Tramp 9. maja otpustio Džejmsa Komija sa tog mesta.

Komi bi trebao da se pojavi pred komitetom Senata za obaveštajne aktivnosti u Vašingtonu u četvrtak, gde bi trebao da govori o okolnostima vezanim za njegovu smenu, prenosi RT.

Novi direktor FBI je bio asistent držvanog tužioca za vreme Džordža Buša. Tada je Vrej vodio nekoliko velikih istraga koje su bile vezane za korporativne prevare.

Bio je lični advokat bivšeg guvernera Nju Džerzija Krisa Kristija tokom slučaja "Bridžgejt". Tada je sprovedena istraga zbog zatvaranja saobraćajnih traka na mostu Džorž Vašington, navodno u inat političkim protivnicima.

Dvojica Kristijevih saradnika je osuđeno u ovom slučaju, dok sam Kristi koji sada savetuje predsednika nije bio optužen u ovom predmetu, prenosi Gardijan.

Diplomirao je pravo na Jejlu 1989. godine i bio je urednik "Jejllo" lista. Smatra se vodećim parničarom u zločinima čiji su počinitelji belci. Nominaciju Vreja mora da potvrdi Senat.

Trenutno radi za svetsku pravnu firmu "King i Spalding". Oženjen je i ima dvoje dece.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA