KONAČNO: Evo kada će početi sa radom Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti

Ministar za kulturu i informisanje Vladan Vukosavljević održao je danas sastanak sa predstavnicima svih uključenih u rekonstrukciju Muzeja savremene umetnosti

  • 1

Dinamika radova na rekonstrukciji Muzeja savremene umetnosti odvija se prema planu. Ministar za kulturu i informisanje Vladan Vukosavljević održao je danas sastanak sa predstavnicima svih uključenih u rekonstrukciju tog muzeja.

"Za koju deceniju niko više neće korisiti ćirilicu": Ozbiljno upozorenje ministra

- Na sastanku su sva pitanja razmotrena i zaključak sastanka je da stvari nisu pod znakom pitanja i da možemo očekivati da svečano otvaranje Muzeja savremene umetnosti bude na jesen ove godine - rekao je Vukosavljević novinarima u Ministarstvu kulture i informisanja, gde je danas potpisan Ugovor o izradi projekta rekonstrukcije Umetničkog paviljona "Cvijeta Zuzorić".

Kada je reč o Narodnom muzeju, ministar je rekao da je delegacija Ministarstva kulture i informisanja nedavno posetila taj muzej i održala sastanak sa predstavnicima muzeja, izvođačima i Nadzornim organom.

- Dinamika tih radova je takođe sasvim u skladu sa rokovima, finansijsko izvršenje je onako kako je planirano tako da sa velikom dozom razumnog optimizma gledamo na okončanje rekonstrukcije i ovog muzeja - rekao je Vukosavljević.

On je podsetio da je rok za završetak radova na rekonstrukciji Narodnog muzeja proleće sledeće godine.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    7. jun 2017 | 23:53

    Sa velikom dozom razumnog optimizma- sjajna vest. Ovo su projekti čijem završetku se treba radovati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA