Poplave prete svima: Nijedan grad u Srbiji nije bezbedan, čak i ako nema reku (VIDEO)

Za svega sat vremena na području na ovom području palo je 70 mm kiše po metru kvadratnom, što je prosek koji padne tokom celog juna

  • 7

Vršac je juče bio zarište najobimnijih poplava koje su zadesile Srbiju ove godine. Iako nema nijednu reku, voda je nadirala sa svih strana, pa je i jedna 87-godišnja žena izgubila život. Ovo nas uči da nijedno mesto u Srbiji nije bezbedno, bez obzira na to da li ima reku ili ne. Postoji veća sila i od reke, koje treba da se plašimo.

(BLOG UŽIVO) Jako nevreme napravilo haos širom Srbije: Situacija se smiruje, saobraćaj normalizovan (FOTO) (VIDEO)

Pola Srbije neutešno posle noćašnjeg pljuska: Prvi snimci dokazuju sav očaj u celoj zemlji (FOTO) (VIDEO)

Oko 13 časova do jugoistočnih delova Banata juče je iz oblasti Podunavskog okruga stigla veoma snažna grmljavinska oluja, sa ekstremno obilnim pljuskovima i jakim gromovima.

Za svega sat vremena na području sela Uljma, koje se nalazi 12 km od Vršca, palo je lokalno i do 70 mm kiše po metru kvadratnom, što je prosek koji padne tokom celog juna.

Zemljište nije moglo da prihvati toliku ogromnu količinu vode, pa su usled zapušenja u selu nastale velike poplave i bujice, a selo je bilo pod vodom dubine i preko metar.

Jedna starica je usled nemogućnosti da se evakuiše poginula. Poplavljeno je više desetina kuća i drugioh objekata, preko 40 ljudi je evakuisano, a sklonjena su i deca iz škole.

Celo selo ostalo je bez električne energije, putevi su bili pod vodom, a u pomoć je pristigla i Žandarmerija kako bi pomogla ugroženom stanovništvu.

Reč je o ekstremnoj količini kiše i da se to dogodilo i u gradovima - posledice bi bile iste jer je reč o količini kiše koja u proseku padne tokom celog juna na području većeg dela Srbije.

Ipak, otežavajućoj situaciji dodatno su doprineli i zapušeni odvodni sistemi i kanali što je samo uvećalo katastrofu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dusan

    8. jun 2017 | 15:25

    da li ova zemlja ima hidrologe?hoce li neko da objasni zasto je 30 mm ili ml ili boga pitaj kako sve ne jave da ce pasti kise mnogo za zemlju srbiju.u cemu je problem da svaki grad i selo u ovoj zemlji strepi od poplava.bice da je javasluk, besparica i nemar prisutan na sve strane.

  • AVRAM

    8. jun 2017 | 15:26

    Placamo odvodnjavanje, ko treba to da odrzava ako vec nam uzimaju pare?

  • ATIMUS

    8. jun 2017 | 13:54

    Samo srbine seci sume i zatrpavaj kanale djubretom ionako ces naci lako krivca za sve tvoje nedace ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA