OGROMNO BRAVO ZA SRPSKE LEKARE: Na VMA obavljena jedinstvena operacija jetre, jedna od 10 u svetu

Kod nas je ipak izvedena prvi put zahvaljujući interventnoj radiološkoj dijagnostici i inovativnosti i iskustvu tima

  • 5

Jedinstvena operacija na jetri izvedena je danas na VMA, a hirurgija ove vrste koja se izvodi na ovom organu i otvorenom srcu retka je i broji desetak slučajeva u svetu.

Revolucionarni poduhvat lekara VMA: Pacijentkinji ugrađena veštačka vena

Kod nas je ipak izvedena prvi put zahvaljujući interventnoj radiološkoj dijagnostici i inovativnosti i iskustvu tima Vojnomedicinske akademije, navodi se u saopštenju.

Operacija kojom je prevenirana buduća transplantacija jetre urađena je kod pacijentkinje starosti 61 godinu koja se uspešno oporavlja.

Hirurški tim predvodili su dr Darko Mirković iz Klinike za opštu hirurgiju, dr Zoran Bjelanović iz Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju i načelnik Klinike za kardiohirurgiju dr Radoje Ilić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dino

    8. jun 2017 | 16:24

    Sve pohvale ovakvim strucnjacima kojih kod nas ima još uvek,jeste da je dobar deo otišao van za boljim uslovima..ovakvim ljudima treba ukazati veliko poštovanje a ne kao pojedinci koji čitav život tapkaju u mesto i primenjuju ono školsko lečenje 20god bez ikakvog usavršavanja,ne leče uzrok nastanka bilo kakve bolesti vec samo simptome i truju sa raznom hemijom..

  • Ljubica

    8. jun 2017 | 15:41

    Ja se lecim na vma zadovoljna sam a civilno lice sam operisana sam od iskrivljene karotide. Nije vma kriva nego to treba dauredi drzava.svi smo isti

  • SR

    8. jun 2017 | 15:03

    Ako ste civil, za pregled kod lekara specijaliste preko uputa ne možete da dobijete termin za pregled ni za pola godine a za plaćanje ima istog dana, sutra prekosutra...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA