• 3

DEMOKRATIJA: Američka policija puca i pušta pse na ljude koji protestuju protiv - policijske brutalnosti (VIDEO)

Sve je počelo brutalnim ubistvom nenaoružanog čoveka sa leđa u potiljak, koji su izvršila dva pripadnika snaga bezbednosti. Dok gradonačelnik zahteva temeljnu istragu, mnogi su odlučili da "gurnu" pravni sistem u pravom smeru. Policija ima svoje mišljenje i o tome

  • 3

Kako reaguje kalifornijska policija u gradiću Anahajmu kada se masa Latinoamerikanaca okupi da bi protestovala protiv policijske brutalnosti? Onako kako reaguje i svaka druga policija na svetu: gumenim mecima i nahuškavanjem pasa na demonstrante.

Izgleda da je ovo obrazac ponašanja svih snaga reda na svetu, koje su zaboravile da im je posao da "služe i štite" građane. Američka policija najviše, s obzirom na to da im je ovo i službena krilatica.

Sve je počelo kada su dva policajca ubila nenaoružanog čoveka koji je pokušao da pobegne od njih pešice. Policija tvrdi da je 25-godišnji Manuel Angel Diaz iz Santa Ane bio registrovani pripadnik bande, ali nisu svi ubeđeni u opravdanost procene policije, što dokazuje i priloženi snimak.

- Zahtevam punu istragu o ovom slučaju, transparentnost je od suštinske važnosti. Kakva god bila istina, doći ćemo do nje - kaže gradonačelnik ovog grada Tom Tejt.

Kristal Ventura (17) koja je bila svedok celog događaja, kaže da je Diaz bio okrenut leđima policiji kada su ga upucali u zadnjicu. Pao je na kolena, i tada je primio još jedan metak u potiljak.

Nakon toga su izbili nemiri i sukobi stanovnika sa pripadnicima snaga bezbednosti koji su trajali cele noći. Sutradan, dok su mirni građani protestovali - a među njima i deca - policija je reagovala gumenim mecima i puštanjem pasa, što jasno možete videti na snimku.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Foto: Kevin Warn, For The Orange County Register)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strikla

    Demokratski metci, demokratsko ujedanje demokratskih pasa .... sve je demokratski i po volji vecina naroda.

  • Xtreme

    ACAB ... UBI MURIJU MAMU IM JEBEM KEROVI JEDNI

  • sanja

    treba ih bombardovati zbog ovoga

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima