≫ 

Potvrđena optužnica protiv 14 srpskih, ruskih i crnogorskih državljana u slučaju nemira u Crnoj Gori

Dikić je u zatvoru u Podgorici, a Bogićevica i Ristića Srbija odbija da izruči

  • 5
Bratislav Dikić Foto: Tanjug/MUP SRBIJE

Viši sud u Podgorici potvrdio je danas optužnicu protiv 14 ruskih, srpskih i crnogorskih državljana optuženih za pripremanje i učešće u navodno osujećenom pokušaju terorizma u Crnoj Gori.

Srbi koji su planirali teroristički napad u Crnoj Gori priznali krivicu, Dikića čeka suđenje

Sud je potvrdio optužnicu kojom je tužilaštvo označilo ruske državljane Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova kao organizatore osujećene ruske zavere. Njima se na teret stavlja "stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju".

Među optuženima su i penzionisani general srpske Žandarmerije Bratislav Dikić, kao i srpski državljani Nemanja Ristić i Predrag Bogićević koji su optuženi da su pomagali Rusima u pripremi terorističkog plana.

Dikić je u zatvoru u Podgorici, a Bogićevica i Ristića Srbija odbija da izruči.

Grupa državljana Srbije, među kojiima je i Dikić, negirala je na pripremnom ročištu 24. maja u Podgorici, bilo kakvu umešanost u osujećenu zaveru, dok su advokati odbrane tražili od suda da obustavi postupak, "jer nema dokaza".

Foto: pixabay.com, flickr/Nicolas Raymond Foto: pixabay.com, flickr/Nicolas Raymond

- Ja sam žrtva i proizvod optužnice... Nisam pripremao, niti pokušao da izvršim, niti izvršio to što mi se stavlja na teret - kazao je tada pred sudom Dikić koji je u pritvoru od 16. oktobra prošle godine.

Lideri opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević su zajedno sa još sedam osoba optuženi za stvaranje kriminalne organizacije. I oni su u više navrata negirali umešanost u pokušaj terorizma navodeći da je reč o "montiranom političkom procesu", usmerenom na slabljenje ovog, po rezltatima oktobarskih parlamentarnih izbora, najjačeg opozicionog saveza.

Suđenje će početi u naredna dva meseca, a krajnji rok je 9. avgust.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oscar

    8. jun 2017 | 17:41

    A sta mi da radimo kad je 90% kriminalaca koji terorisu Srbiju iz C.Gore?

  • Crnogorac

    8. jun 2017 | 19:43

    Sve ih treba zatvoriti i ne pstati vise da se drugi malo vise opamete treba da znaju svi to je PONOSNA CRNA GORA.ZIVELA CRNA GORA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA