Poplave u Srbiji: Pokrajinski štab za vanredne situacije u pripravnosti

 
  • 2

"Uspostavljen je stalan kontakt kako sa gradskim vlastima, tako i sa svim nadležnim službama i gradskim štabom za vanredne situacije u Vršcu", navodi se u saopštenju

Pokrajinski štab za vanredne situacije saopštio je danas da preduzima sve neophodne mere iz svoje nadležnosti i vezi sa poplavom koja je zadesila nekoliko naseljenih mesta u okolini Vršca.

Poplave prete svima: Nijedan grad u Srbiji nije bezbedan, čak i ako nema reku (VIDEO)

Jako nevreme napravilo haos širom Srbije: Situacija se smiruje, saobraćaj normalizovan (FOTO) (VIDEO)

"Uspostavljen je stalan kontakt kako sa gradskim vlastima, tako i sa svim nadležnim službama i gradskim štabom za vanredne situacije u Vršcu", navodi se u saopštenju.

U sklopu preduzetih mera, kako se navodi, pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, stavio je sve službe u sistemu zdravstvene zaštite u pripravnost, koje su reagovale pravovremeno.

"Opšta bolnica Vršac obavlja svoje aktivnosti nesmetano i kontinuirano, Zavod za javno zdravlje Pančevo formirao je ekipu za vanrednu situaciju, sastavljenu od zdravstvenih radnika, koji na terenu sprovode neophodne preventivne aktivnosti kako bi se sanirale posledice nastale usled obilnih padavina", stoji u saopštenju.

Na osnovu izveštaja o proceni štete, koji će sačiniti lokalne vlasti i komisija za utvrđivanje i sanaciju štete, Štab će Pokrajinskoj vladi uputiti inicijativu za upućivanje finansijske pomoći ugroženom stanovništvu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gaga

    8. jun 2017 | 19:16

    da li mi nesto radimo kako bi umanjili eventualne stete od novih padavina ili samo znamo za te stabove na kojima do prve kise lazemo jedni druge kako je sve ocisceno, sredjeno i kako smo spremni za raznorazna cuda.

  • AVRAM

    8. jun 2017 | 19:17

    Gde se nalazi onaj fond za odvodnjavanje tamo odlaze nase pare sto placamo a nigde nista se ne radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA