Olujni vetar nosio sve pred sobom u Novom Kneževcu: Leteli krovovi i drveće, automobili uništeni (FOTO)

Drveće koje je padalo u parku i na ulicama ostavilo je pravi nered

  • 0

Snažno nevreme praćeno kišom i olujnim vetrom zahvatilo je prethodnog dana i sever Vojvodine. Najsnažnija oluja zabeležena je u Novom Kneževcu, a kako tvrde meštani ovo je nezapamćeno nevreme, snažni udari vetra nosili su sve pred sobom, pa je u ovom mestu pričinjena velika materijalna šteta.

Poplave u Srbiji: Pokrajinski štab za vanredne situacije u pripravnosti

Poplave prete svima: Nijedan grad u Srbiji nije bezbedan, čak i ako nema reku (VIDEO)

Sa nekoliko kuća vetar je uspeo da odnese krovnu konstrukciju, uništeno je nekoliko automobila, a drveće koje je padalo u parku i na ulicama ostavilo je pravi nered.

Kako stoji u saopštenju Opštine Novi Kneževac, najviše štete pričinjeno je u krugu Specijalne bolnice "Sveti Vračevi" gde je zbog padanja grana na dalekovode u nekoliko navrata nestajalo i struje. Ovim povodom oglasio se i predsednik opštine u Novom Kneževcu dr Radovan Uverić, koji je istakao da je šteta velika.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na teren su izašle i ekipe JKP "7.Oktobar" koja je počela sa rasčišćavanjem ulica:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Nevreme je napravilo veliku štetu u našem mestu, drveće je zakrčilo pojedine ulice, uništeni su krovovi na nekoliko kuća. Jedina zaštita od vremenskih nepogoda je osuguranje imovine - istakao je Uverić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zbog nesvakidašnjeg događaja u mestu na severu Vojvodine, hitno su angažovane i ekipe iz "Elektrodistribucije" koje su u kratkom roku otklonile kvar. Snabdevanje električnom energijom za sada je u Novom Kneževcu normalizovano.

Daljinac baner

(D.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA