KRISTININ UBICA JE I DALJE NA SLOBODI: Dobro ga pogledajte. Od prvog dana ovako ide potraga za njim (FOTO)

Beogradska policija napravila je foto-robot ubice koji je 25. maja na benzinskoj pumpi na auto-putu u Beogradu ubio studentkinju Kristinu Kaplanović (19). Reč je o verovatno mlađem muškarcu, koji ima vrlo malo kose, svetlijeg je tena i bio je maskiran maramom

  • 17
Kristina Kaplanović Foto: TV Prva, Facebook/Kristina Kaplanović

Roditelji Kristine Kaplanović (19) iz Vilova kod Nove Varoši, skrhani su bolom zbog gubitka kćerke, koju je 25. maja ubio razbojnik na benzinskoj pumpi kod Velikog Mokrog Luga u Beogradu.

Ovo je FOTO-ROBOT MONSTRUMA koji je na pumpi ubio Kristinu Kaplanović zbog 10.000 dinara (FOTO)

- Verujemo da će policija naći ubicu našeg deteta. Čuli smo da je objavljen foto-robot tog monstruma, ali nemamo snage da gledamo sliku čoveka koji nam je ubio ćerku – rekli su roditelji.

Dečko ubijene Kristine Kaplanović, radnice pumpe: "Rana je i dalje sveža, teško mi je da pričam o tome"

Kristinina majka Stojanka kaže da je taj razbojnik uništio živote celoj njihovoj familiji.

– Bolje da je i nas ubio, da ne živimo i ne trpimo bol za njom. Uništio nam je živote, uzeo nam je jednu od tri jabuke koje smo imali. Srce će mi prepući za Kristinom – priča neutešna Stojana.

Foto: Facebook/Kristina Kaplanović Foto: Facebook/Kristina Kaplanović

8.6. FOTO - ROBOT

Beogradska policija napravila je foto-robot ubice koji je 25. maja na benzinskoj pumpi na auto-putu u Beogradu ubio studentkinju Kristinu Kaplanović (19). Reč je o verovatno mlađem muškarcu, koji ima vrlo malo kose, svetlijeg je tena i bio je maskiran maramom. Foto-robot Kristininog ubice urađen je na osnovu svedočenja Kristininih kolega koji su bili očevici ovog jezivog zločina.

Po njihovom opisu, reč je o proćelavom muškarcu, svetlijeg tena, koji je preko lica imao vezanu maramu sa dve zvezde. U policijskoj bazi podataka pregledani su svi koji odgovaraju ovakvom opisu.

Printskrin: TV Prva Printskrin: TV Prva

Njen otac Cane Kaplanović poverio se svešteniku pred ćerkinu sahranu da se, uprkos svom bolu, ne bi svetio ubici:

– Sad da uhvate tog čoveka, da ga dovedu pred mene, ja mu ne bih sudio. Bog će…

7.6. NJEN DEČKO ORGANIZUJE MEMORIJANI TURNIR

Dečko ubijene Kristine Kaplanović (19) iz Nove Varoši, koju je u glavu upucao zasad nepoznati razbojnik na NIS- ovoj benzinskoj pumpi, organizovaće zajedno sa svojim prijateljima memorijalni turnir u fudbalu, a sva prikupljena sredstva biće prosleđena njenoj porodici.

- Rana je još uvek sveža i teško mi je da pričam o tome. Organizujemo ovaj turnir u Kristinino ime, a sva prikupljena sredstva biće prosleđena njenoj porodici Kaplanović – rekao je za naš portal dečko pokojne Kristine.

Turnir će se odžati 16, 17, i 18. juna na terenu osnovne škole “Đura Daničić” u naselju Braće Jerković na Voždovcu.

Uplata po ekipi će iznositi 3.000 dinara.

Prijave ekipa i ostale informacije možete dobiti na sledeće brojeve telefona: 063/440-513 Miloš, 060/689-6727 Igor, 064/002- 2939 Miloš P.

Foto: Facebook/Игор Дебељак Foto: Facebook/Игор Дебељак

1.6. KRISTININA SAHRANA

Kristinino telo u belom kovčegu iz kapele Kliničkom centru Srbije je 31.5. stiglo u njeno rođeno Vilovo.

Vrisak Kristininih sestara koje su izgubile oslonac i radost Tininog osmeha, prolamao se celim selom, u žalosti od prve vesti da nade više nema.

. Otišla je u Beograd puna planova, puna nade i snova, da se bori i da ne odustane, da pomogne roditeljima, da stvori sebi i porodici, svojim sestricama bolji život. Ali je umesto toga danas ispraćamo na večni počinak – čulo se u oproštajnom govoru.

Foto: Anđela Stevanović/novosti.rs Foto: Anđela Stevanović/novosti.rs

31. MAJ - KRISTININI TETKA I TEČA NEUTEŠNI

Tetka Koviljka i teča Dobrivoje Kupunović, kod kojih je devojka živela godinu dana, rekli su da njihiovoj Kristini nije bilo spasa, jer je metak koji ju je pogodio razneo mozak, a jedan deo je čak izleteo napolje.

– Metak je Kristinu pogodio u potiljak, prošao kroz glavu i izašao na drugu stranu. Doktori u Urgentnom centru u šoku su nam rekli da je Kristina mogla da preživi da je metak ostao u glavi, ali pošto je izneo deo mozga, nisu mogli ništa da učine. Kristini je pola mozga bilo razneto i disajni centar joj je bio uništen – ispričao je kroz plač Kristinin teča Dobrivoje.

30. MAJ - POTRAGA ZA UBICOM I MOGUĆNOST SRAMNE KAZNE

Epilog pokušaja pljačke od četvrtka, 25. maja, na benzinskoj pumpi NIS u Velikom Mokrom Lugu, jeste tragična smrt upucane kasirke Kristine Kaplanović (19), neotuđen pazar od 10.000 dinara i razbojnik-ubica koji se nalazi u bekstvu.

Stručnjaci se slažu u oceni da bi počinilac ovog krivičnog dela mogao da dobije kaznu od najmenje deset godina, pa do maksimalnih 40 godina zatvorske kazne.

- Ovaj pokušaj razbojništva, uz primenu sile i pretnje, doveo je do toga da devojka bude pogođena u glavu. Lišavanje života prilikom razbojništva ili krađe je jedno od najtežih krivičnih dela, za koje sledi minimalna kazna od 10 godina robije ili maksimalna, koja može da iznosi 20, 30 pa čak i 40 godina - rekao je profesor Krivično procesnog prava i Kriminalistike na Pravnom fakultetu u Beogradu, Milan Škulić.

Foto: Anđela Stevanović/novosti.rs Foto: Anđela Stevanović/novosti.rs

29. MAJ - TRAGIČNA VEST

Nakon četvorodnevne borbe lekara da joj spasu život, Kristina je preminula u 18.30 časova. Nisu pomogle ni molitve, ni želje najbližih da preživi, a njena sestra Marina joj je potresnim statusom na svom Fejsbuk profilu pružila podršku.

– Moje sve na svetu! Jaka si, izdrži! Uz tebe sam, sestrice moja! Volim vas – poručila je Marina Kaplanović, Kristinina sestra.

Ostatak porodice nije želeo da daje izjave.

– Nemojte nas ništa pitati, ni sami ne znamo šta nas je snašlo – bilo je jedino šta su mogli da izuste.

Foto: Facebook/Kristina Kaplanović, Youtube/VillageVilovi Foto: Facebook/Kristina Kaplanović, Youtube/VillageVilovi

28. MAJ - DETALJI ZLOČINA NA PUMPI

Neidentifikovani, naoružani muškarac izašao je iz šumarka koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u nesrećnu Kristinu i dvojicu njenih kolega. Bili su na pauzi i stajali su ispred stanice.

– Pljačkaš im je naredio “Ajde, svi unutra, da mi date pare!”. Uperio je cev pištolja ka njima. U takvoj situaciji radnici inače imaju direktivu da se sklone i predaju pljačkašu novac bez opiranja, što su oni i učinili. Poslušali su ga i ušli unutra – rekao je za Blic izvor dobro upoznat sa istragom.

Razbojnik je tada gurnuo jednog od radnika i mladić je pao na zemlju.

– U tom momentu čuo se pucanj. Pištolj koji je bio u rukama pljačkaša je opalio i metak je pogodio radnicu u glavu. Zasad nije poznato da li je namerno pucao ili je pištolj sam opalio.

Pucanj je, po svemu sudeći, uplašio i pljačkaša koji je ostavio plen na pumpi i uspaničeno pobegao nazad u šumu.

Foto: Anđela Stevanović/novosti.rs Foto: Anđela Stevanović/novosti.rs

26. MAJ - OGLASIO SE I NIS POVODOM NESREĆE

Povodom ovog slučaja za naš portal oglasio se NIS.

– Prilikom oružane pljačke benzinske stanice Veliki Mokri Lug 1, sinoć oko 22.45 časova teško je ranjena Kristina Kaplanović, kasirka u ovom maloprodajnom objektu. Nepoznati napadač je pobegao sa benzinske stanice koja se nalazi na auto-putu na izlazu iz Beograda u pravcu Niša. Kristina je hitno prevezena u Urgentni centar u Beogradu gde lekari čine sve moguće kako bi joj spasli život.

– Uz porodicu zaposlene u ovom teškom trenutku smo svi mi kolege iz kompanije i spremni smo da pružimo svu neophodnu pomoć i podršku u ovom teškom trenutku. Takođe, od prvog trenutka NIS je pružio svu neophodnu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova za što brže rasvetljavanje ovog slučaja. Kolege iz Funkcije za korporativnu zaštitu obezbedile su odmah lice mesta i dostavili snimke video nadzora nadležnim organima – rekli su nam iz NIS-a.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Facebook/Kristina Kaplanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Facebook/Kristina Kaplanović

25. MAJ - NA PUMPI JE RADILA ZA ŠKOLARINU

Kristina Kaplanović doselila se u Beograd pre nekoliko meseci iz Nove Varoši. U glavnom gradu je počela da studira. U njenom rodnom mestu, svi su u šoku:

– Prošlog leta preselila se u Beograd. Upisala je Višu ekonomsku školu, ali nije upala na budžet, pa je odmah počela da radi da bi sebe mogla da školuje. I dok se borila da zaradi taj neki dinar, dođe neki zlikovac i upuca je – rekli su meštani Vilova kada su čuli da je Kristina upucana.

- Živela je s nama, živele smo s njom. Želela je da radi i zaposlila se na toj prokletoj pumpi. Da obezbedi školarinu za višu ekonomsku školu. Nije htela da bude teret roditeljima, ocu, teško bolesnom. A maštala je da pomogne sestrama jednog dana. Čudo koliko su bili vezani, ona, njih dvoje, baka i njene dve mlađe sestre.

25. MAJ - KOBNA PUCNJAVA

Neidentifikovani napadač izašao je iz šumarka koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u nesrećnu Kristinu i dvojicu njenih kolega. Bili su na pauzi i stajali su ispred stanice.

– Pljačkaš im je naredio “Ajde, svi unutra, da mi date pare!”. Uperio je cev pištolja ka njima. U takvoj situaciji radnici inače imaju direktivu da se sklone i predaju pljačkašu novac bez opiranja, što su oni i učinili. Poslušali su ga i ušli unutra – rekao je izvor iz istrage.

Razbojnik je tada gurnuo jednog od radnika i mladić je pao na zemlju.

– U tom momentu čuo se pucanj. Pištolj koji je bio u rukama pljačkaša je opalio i metak je pogodio radnicu u glavu. Zasad nije poznato da li je namerno pucao ili je pištolj sam opalio.

Pucanj je, po svemu sudeći, uplašio i pljačkaša koji je ostavio plen na pumpi i uspaničeno pobegao nazad u šumu.

Nažalost Kristina je završila tragično i njen život je nasilno prekinut, otišla je anđelima, jer je po rečima prijatelja i rodbine i sama bila anđeo.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravnik

    9. jun 2017 | 19:04

    Nece ga nikada ni otkriti. 60% lika prekriveno, ako je i bio celav, odnosno sisao se na celavo poceo je sigurno da pusta kosu, nema nikakvih fizickih dokaza, otisaka, nije pronadjeno oruzje, kamera ga nije snimila ako je uopste i bilo kamere. 21. vek u evropskoj zemlji a mozes tek tako da ubijes nekoga i nece te uhvatiti. Prosto da se covek zapita u kakvoj to drzavi zivi.

  • Nenad

    9. jun 2017 | 21:17

    Prestanite da ponavljate pistolj je sam opalio, zapamtite ne opaljuje oruzje nego covek, a ovaj monstrum je imao metak u cevi, znaci nameravao i planirao da ubije. Maksimalna kazna za zlocinca, i ne umanjujte vise krivicu monstruma jer je toboze pistolj sam opalio.

  • Srbo Brodarac

    9. jun 2017 | 19:01

    Malo podataka od svedoka(kolega)o napadacu (konstitucija ,godine , nacin komunikacije, samo marama sa dve zvezde) je mal zapazanja.Dali postoji mogucnost DNK mesta dodira na odeci odgurnutog radnika?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA