Mula silovao devojčicu u Avganistanu!

Mula je odlazio u kuću devojčice da bi je podučavao veronauci. On ju je silovao posle večernje molitve u subotu uveče, u vreme Ramazana

  • 2

Mula Mavlavi Sajed Ahmed uhapšen je na severu Avganistana zbog toga što je optužen da je drugog dana Ramazana, najsvetijeg muslimanskog meseca, silovao 10-godišnju devojčicu, saopštili su danas avganistanski bezbednosni zvaničnici.

On je uhapšen u subotu, pošto su ga meštani uhvatili u toku silovanja devojčice u gradu Adžbak, u provinciji Samangan, na severu Avganistana.

Policija je saopštila da se devojčica nalazi u bolnici, dok je Nezavisna avganistanska komisija za ljudska prava (AIHRC) ovaj incident opisala kao "strašan", naročito kada se zna koliko poštovanje imaju sveštena lica u zemlji čiji su stanovnici veliki vernici.

- Mula je odlazio u kuću dvojčice da bi je podučavao veronauci. On je devojčicu silovao posle večernje molitve u subotu uveče - izjavio je lokalni policijski zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman.

AIHRC je saopštila da je u poslednja četiri meseca zabeleženo drastičan porast broja slučajeva nasilja nad ženama, što organizacije za ljudska prava smatraju zabrinjavajućim znakom, prenosi Rojters.

Od početka godine prijavljeno je skoro 1.000 slučajeva nasilja nad ženama, dok taj broj za čitavu prošlu godinu iznosi oko 1.300. Skoro 60 žena je ubijeno u poslednja četiri meseca.

- Kada mula siluje devojčicu, to nije samo problem komisije, već svih roditelja koji žive u ovoj zemlji - kaže komesar AIHRC Suraja Subrang.

Jedan otac je u nedelju ubio dve ćerke u distriktu Naad Ali, u provinciji Helmand, zato sto su otišle od kuće sa čovekom koji je radio kao prevodilac za strane vojnike, kazao je šef policije tog dsitrikta Omar Han Hakmal.

Upravnik jednog zatvora u utorak je osuđen na 16 godina zatvora zbog silovanja tinejdžerke pre tri godine u provinciji Logar na istoku Avganistana

(I. M. / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA