NARKO-ŠKOLA U ČAČKU (VIDEO): Profesorka rekla roditeljima da im se deca drogiraju, ovi joj prete tužbom!

"Roditelji su mi zapretili tužbom ukoliko pomenem imena njihove dece u bilo kom kontekstu u vezi sa drogom", kaže za Telegraf profesorka Prehrambeno-ugostiteljske škole. Direktor Dragan Kovačević roditeljima učenika poručuje da su im deca sigurna

  • 7

Grafit na objektu pored Prehrambeno-ugostiteljske škole u Čačku na kome je istaknut cenovnik dostupnih narkotika samo je jedan od načina na koji se deca obaveštavaju o dostupnosti droge na čačanskom narko-tržištu. Kako saznaje Telegraf.rs, situacija je mnogo ozbiljnija od jednog grafita na školi!

Naime, profesorka iz Čačka, koja je insistirala na anonimnosti, tvrdi da je pojedinim roditeljima učenika na roditeljskom sastanku skrenula pažnju na čudno ponašanje njihove dece.

- Jesam profesorka, ali sam i majka. Smatrala sam da je moja dužnost da kažem roditeljima da im se deca čudno ponašaju, tačnije da se drogiraju. Međutim, ti isti roditelji zapretili su mi tužbom ukoliko pomenem imena dece u bilo kom kontekstu koji je u vezi sa drogom – ističe profesorka za Telegraf.rs.

Iz Policijske uprave Čačka kažu da služba kriminalističkih tehničara radi na otkrivanju počinilaca koji su ostavili grafit u školskom dvorištu.

- Tehničari su danas bili na terenu, fotografisali grafit, uzeli uzorak i rade na identifikaciji lica koje je to počinilo - rekla je zamenica PR Policijske uprave Čačak Vesna Ristanović.

Direktor škole Dragan Kovačević kaže da roditelji nemaju zbog čega da brinu.

- Za osam godina, koliko postoji škola, ništa slično se nije dogodilo. Nadam se da će nadležne službe učiniti sve da se počinioci otkriju, a roditeljima poručujem da su njihova deca sigurna - rekao je direktor Prehrambeno-ugostiteljske škole.

OSNOVCI GLAVNA META NARKO-MAFIJE

Kako saznaje Telegraf.rs, u Čačku se za prevlast nad tržištem bore dve narko-mafije, jedna je iz Novog Pazara a druga sa Kosova. Obe mafije "operišu“ po školskim ustanovama, a srednje škole nisu jedina meta, droga se prodaje i osnovcima.

Nažalost, sličnih slučajeva je u Prehrambeno-ugostiteljskoj školi na pretek, pa tako je droga i više nego dostupna i u osnovnim školama. Učitelj V. Đ. rekao je za Telegraf.rs da su samo u toku prošlog meseca iz njegove škole dve devojčice otišle na lečenje jer su postale zavisne od narkotika:

- To je bilo strašno. Njihovo stanje je bilo očajno, podočnjaci, podlivi... Sećam se da dugo nisu dolazile u školu pod izgovorom da su bolesne. Kasnije sam saznao da je jedna od devojčica bila promiskuitetna. Nisam mogao da verujem. Zar u njihovim godinama?! Što je najgore, nije imala nikoga da je usmeri na pravi put, majka joj je bila non-stop pod sedativima, a otac stalno na putu – kaže za naš portal ovaj učitelj.

Da stvar bude gora, špricevi se pronalaze i u okolini vrtića. Skoro svako jutro vaspitačice pronalaze špriceve u dvorištu. Prema rečima našeg izvora iz Čačka, niko od vaspitača ne želi da ove informacije plasira u medije.

- Plaše se, Čačak je malo mesto, ako se pročuje da se u okolini škola mnogi drogiraju, niko neće davati deci da idu u njihove vrtiće i osnovne škole. Do skoro su srednje škole uveče “čuvali” policajci koji su bili školski čuvari. Tada se nalet droge bar malo smanjio, međutim sada sve kreće iz početka - kaže naš izvor.

Nasuprot svim informacijama, čačanski srednjoškolci nisu uopšte zatečeni vešću da se cenovnik skanka, "čarobne pečurke", heroina, eksera, spida i LSD-a javno prikazuje u dvorištu jedne škole. Čak mnogi smatraju čudnim to što "STR Lerdi" nije ostavio i broj telefona na koji mogu da poruče "robu".

Pogledajte video:

(I. D. )

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    23. jul 2012 | 22:24

    Imam 19 godina.. I ne razumem kako neko moze da uzme to sranje ... Ja bi sve te narkomane na kolac da vise na sred grada svakog takav bi zakon uveo pa da vidim micko ko ce to jos da uzme.... O izem vam sve !

  • Ex-Profesorka

    23. jul 2012 | 22:20

    Ovo je ziva istina. Kako neko ko je dugi niz godina radio u prosveti mogu da kazem da je veliki deo odgovornosti za tako siroku rasprostranjenost narkomanije medju skolskom decom lezi u roditeljima dece. Ne samo zbog problema koji teraju decu na taj put, nego i zbog ponasanja roditelja kada im se stavi do znanja kuda im dete ide. Eto, tolike sam godine radila u prosveti a i sama sam roditelj i nikada mi nije bilo jasno to njihovo ponasanje. Kako je moguce da kada im neko kaze da im dete srlja u sigurnu propast prva recenica koja izadje iz njihovih usta nije "Sta cu sad da radim" ili "Kako cu da pomogem svom detetu". Umesto toga, reakcije se krecu od pritajeno neprijateljskih do zapocinjanja kavge i pretnji od fizickog napada na profesora do potezanja tuzbi, advokata, itd (klasican "ubiti onoga ko je doneo ruznu vest" sindrom). Neverovatno je kako su roditelji spremni da ucine sve samo da pociste problem pod tepih i da se prave da je sve u redu. Jadna, jadna ta deca. Njima zapravo nema ko da pomogne. Roditelje jedino zanima da se stvar ne procuje, da se ne obrukaju pred svetom.

  • anči

    24. jul 2012 | 06:46

    Kao smo šokirani? To sa drogom više nije javna tajna - potpuno je javno. Pre 25 godina, dok sam ja bila tinejdžerka, toga će se, verujem, moja generacija setiti, jedna od najvećih moguććih uvreda bila je reći nekom da je narkoman. Sprovođena je moćna propaganda protiv narkomanije, policija je izuzetno efikasno suzbijala trgovce i dilere, pa se do narkotika teže i dolazilo, i tako redom. Danas - ni socijalne prevencije (eto, ako vam je prevencija deljenje flajera po školama), ni policije, ni roditelja, ni škole, ničega...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA