≫ 

Vanredna situacija u Vrnjačkoj Banji: Poplave napravile haos u okolnim selima

Konstatovano je da je usled bujičnih poplava koje su, u noći između subote i nedelje, zadesile naseljena mesta Gračac, Otroci i Rsavci pričinjena velika materijalna šteta na infrastrukturnim objektima

  • 1

Na delu teritorije opštine Vrnjačka banja danas je proglašena vanredna situacija zbog bujičnih poplava koje su, u noći između subote i nedelje, zadesile neka tamošnja naselja.

Srbi najviše vole svoju zemlju: Rekordan broj turista na Zlatiboru, Vrnjačkoj Banji i Paliću (FOTO)

Života je sadio voće, kada je naišao na nešto čudno. Pozvao je stručnjake i kada je čuo šta je u njegovom dvorištu, frapirao se!

Kako se navodi u saopštenju opštinske informativne službe, predsednik opštine Boban Ðurović je, na predlog Štaba za vanrednu situaciju, na hitnom zasedanju, proglasio vanrednu situaciju u slivovima Gračačke, Otročke i Rsovačke reke.

Konstatovano je da je usled bujičnih poplava koje su, u noći između subote i nedelje, zadesile naseljena mesta Gračac, Otroci i Rsavci pričinjena velika materijalna šteta na infrastrukturnim objektima.

Bujične poplave su potpuno uništile nekoliko velikih mostova, na koji način je prekinuta putna komunikacija sa više domaćinstava u ugroženom području. Voda je nosila stoku, automobile, traktore i poljoprivredne mašine, i prodrla u više domaćinstava.

Svi resursi uključeni su kako bi se najhitnije normalizovao život građana, ističe se u saopštenju i dodaje da se komisije za procenu štete već nalaze na terenu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gaga

    11. jun 2017 | 13:27

    krajnje je vreme da kod nas neko krivicno odgovara zbog ovoga.da li je moguce da jednu malu zemlju kao sto je srbija sa teritorjalno malim opstinama jedan isti potok plavi 10-15 puta.zasedaju stabovi, pricaju se prazne price ali je poplavljenih iz godine u godinu sve vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA