≫ 

Najveći Putinov neprijatelj Aleksej Navaljni osuđen na 30 dana zatvora

Navaljni je uhapšen juče dok je išao na protest organizovanom u centru Moskve, a protiv ruske vlade

  • 2

Sud u Moskvi osudio je sinoć ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog na 30 dana zatvora, zbog stalnog kršenja zakona o organizovanju javnih skupova, prenosi Rojters.

TUČA I HAOS U CENTRU MOSKVE: Uhapšen opozicioni lider

Više hiljada protestanata širom Rusije juče se odazvalo na poziv opozicionog lidera Alekseja Navaljnog da se pridruže antikorupcijskim demonstracijama.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Prema svedočenjima ljudi sa lica mesta, policija je protestante terala suzavcem dok su vikali "Putin je lopov" u centru Moskve, dok se drugi deo protestanata okupio u Sant Petersburgu i još nekim gradovima Rusije.

Navaljni je uhapšen ranije tokom jučerašnjeg dana dok je pokušavao da napusti svoj dom u Moskvi i krene na proteste, potvrdila je za Dejli mejl njegova žena Kira Jarmiš, ali je navela kako su demonstracije bez obzira na to ipak održane.

Prema pisanju tamošnjih medija, protest je isprva uredno bio prijavljen ali je Navaljni u poslednjem momentu promenio mesto održavanja protesta i time ugrozio već organizovan i promenjen saobraćaj.

Podsetimo, Navaljni (41) je mlad, naočit i ambiciozan političar koji je nakon punih 15 godina Putinove vlasti uspeo da se nametne kao neko o kome se govori da može da barem pokuša da ugrozi vlast kremaljskog vlastelina.

Više o čoveku kojeg se Putin plaši pročitajte OVDE.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Li

    13. jun 2017 | 12:17

    Ovaj je placenik zna se ciji. Blago rusima dok imaju Putina!!!

  • Srboljub

    13. jun 2017 | 10:22

    Kakav zatvor, streljaj budalu prodanu Američkog slugu. I sve njegove pajtaše!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA