Lekić na čelu opozicionog Demokratskog fronta

Novi opozicioni savez za sada čine Nova srpska demokratija i Pokret za promene, a najjača opoziciona stranka Socijalistička narodna partija se još nije izjasnila

  • 0

U Podgorici je danas formiran Demokratski front, a na čelu tog opozicionog saveza, koji za sada čine Nova srpska demokratija i Pokret za promene, nalaziće se bivši šef crnogorske diplomatije i ambasador SRJ u Rimu Miodrag Lekić.

Lekić je kazao da je odlučio da se aktivno angažuje na crnogorskoj političkoj sceni, jer su toj državi potrebne korenite promene. Lekić će, kako je najavljeno, biti nosilac izborne liste Demokratskog fronta i predsednički kandidat tog novoformiranog opozicionog saveza.

Demokratski front, prema rečima Lekića, pored NOVE i PZP-a, biće otvoren i za ostale političke subjekte u Crnoj Gori.

Najjača opoziciona stranka Socijalistička narodna partija se još uvek nije eksplicitno izjasnila o pristupanju Demokratskom frontu.

Skupština Crne Gore raspravljaće u četvrtak 26. jula o inicijativi vladajuće koalicije za skraćenje mandata aktuelnom sazivu parlamenta, što je preduslov za raspisivanje vanrednih izbora, koji će se najverovatnije održati sredinom oktobra. Kao glavni termini za parlamentarne izbore u crnogorskoj javnosti figuriraju 14. i 21. oktobar.

Konačnu reč o tome kada će biti održani parlamentarni izbori daće šef države Filip Vujanović, pošto je njegova ustavna nadležnost da odredi termin glasanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA