≫ 

Godinama priča da je vlada SAD učestvovala u napadima 11. septembra, a sada tvrdi da su roditelji lažirali ubistva svoje dece (FOTO) (VIDEO)

Na komentar vodetljke da svojom izjavom da su roditelji lažirali smrt vlastite dece, uznemiruje ljude, Džouns je odgovorio: "Ali ne razljute se zbog pola miliona mrtvih Iračana koje su ubile sankcije"

  • 1

Porodice žrtava jednog od najgoreg napada u američkim školama zgrožene su izjavama Aleksa Džounsa, teoretičara zavere i voditelja "Infovorsa", koji godinama tvrdi da je američka vlada učestvovala u napadu u Oklahomi 1995. i u napadima izvedenim 11. septembra 2001. godine.

Tajni snimak atentata na Džona Kenedija: Li Harvi Osvald bio je samo deo veće zavere, zašto su CIA i FBI zadržali ključne dokumente? (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/Chao Soi Cheong Foto: Tanjug/AP/Chao Soi Cheong

U intervjuu NBC, Džouns je izjavio i da se masovno ubistvo 2012. godine u osnovnoj školi "Sandi Huk" nikada nije dogodilo. U tom napadu je ubijeno 26 ljudi, a većina, njih 20, su bila deca, preneo je B92. Neke od porodica su zbog "odvratnog razgovora" pozvale na bojkot NBC-a.

Voditeljka Megin Keli započela je sa pitanjem smatra li Džouns samog sebe najparanoičnijom osobom u SAD-u. Džouns je odgovorio da je "izgradio svoj ugled na teorijama zavere, uključujući masakr Sandi Huk, koji se nije dogodio".

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Na komentar voditljke da svojom izjaviom da su roditelji lažirali smrt vlastite dece, uznemiruje ljude, Džouns je odgovorio: "Ali ne razljute se zbog pola miliona mrtvih Iračana koje su ubile sankcije".

Džouns je izjavio da je napad u školi "Sandi Huk" lažiran pomoću "dečjih glumaca".

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Roditelji i porodice ubijene dece i nastavnika pisali su NBC-u kako bi izrazili zgroženost ovim tvrdnjama.

Porodica ubijene nastavnice Viki Soto objavila je pismo na Fejsbuku u kojem piše da su "zgroženi i razočarani" odlukom NBC-a da objavi razgovor, dok je Nelba Markez Grin, koja je u napadu izgubila šestogodišnju kćerku Anu Grejs, rekla je da se boji da bi razgovor mogao da podstakne druge teoretičare zavere na "zlostavljanje i optužbe o lažiranju".

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vaske

    13. jun 2017 | 13:11

    Истина је одвно напустила Америку, али није само истина већ и реалност, слобода говора и писања, само је похлепа срж свега прост пример у Америци ако неко погине то је смрт и он је жртва некога или нечега. У Македонији је смрт човека поистовећен са смрћу животиње, ако не и горе.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA