Dramatično upozorenje srpske policije: U školama se diluje droga sve više i više!

- Još jednom apelujemo na sve institucije da se ovim problemom ozbiljno i hitno pozabave - navodi se u saopštenju predsednika NPSS Miloša Jelenkovića

  • 13

Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) upozorio je danas da video nadzor u školama nije dovoljan da bi se rešio problem porasta broja osnovaca koji po školama diluju drogu.

Nova droga uzela maha: Oni koji je koriste ne mogu da budu kažnjeni

- Efekti video nadzora su očigledni, nesumnjivo je primetan porast broja maloletnih dilera. Jasno je da kamera ne može da zameni policajca. I brojni direktori škola složu se s nama da im je školski policajac neophodan, pa čak i onaj koji pokriva dve škole istovremeno. Još jednom apelujemo na sve institucije da se ovim problemom ozbiljno i hitno pozabave - navodi se u saopštenju predsednika NPSS Miloša Jelenkovića.

Sindikat dodaje da je krajem prošle godine u više navrata skretao pažnju javnosti na potrebu uvodjenja i povećanja broja školskih policajaca, i da su od nadležnih dobili potvrde da taj projekat neće biti ukinut, ali da će u škole biti uveden video nadzor.

Nedavno je, kako sindikat podseća, beogradska policija privela dvojicu maloletnih dilera sa 50 paketića heroina i to u trenutku prodaje.

Foto: prezentacije.mup.gov.rs Foto: prezentacije.mup.gov.rs

- Ovakva situacija postaje alarmantna i njom mora da se pozabavi celo društvo. Krajem prošle godine školski policajac je napadnut kada je pokušao da spreči dilere da u dvorištu škole prodaju narkotike, a pre dve godine maloletni diler je policajcu slomio ruku kada je uhvaćen u preprodaji droge u škole - naveli su iz tog sindikata.

Nezavisni policijski sindikat Srbije navodi da uvođenje video nadzora neće moći da zaštiti decu od iskusnih dilera.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    13. jun 2017 | 20:48

    Upozorenje policije,pa ko treba da ih hapsi roditelji?

  • Ee srbijo

    13. jun 2017 | 21:35

    Kod mene u skoli bio policajac koji se bavio uvozom kola sa kosova!

  • Ivan

    13. jun 2017 | 21:29

    Pa kad sve znate sto ih nepohapsite, jer izjavio Stefanovic da je u Srbiji sve pod kontrolom ili je to rekao zbog politickih poena. Nije samo droga u pitanju nego i vrsnjacko nasilje koje je sve vise prisutnije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA