≫ 

Oslobođen američki student iz pritvora u Severnoj Koreji: Osuđen na 15 godina, pa ubrzo pušten, ali u KOMI (VIDEO)

SAD nastavljaju pregovore sa Severnom Korejom o još troje zatvorenih Amerikanaca

  • 5

Američki student Oto Varmbir napustio je danas Severnu Koreju i njihov zatvor u kojem se nalazio od marta 2016. godine zbog krađe propagandnog plakata iz hotela u Pjongjangu, što je na suđenju okarakterisano kao delovanja protiv severnokorejske države.

Severnokorejski dron snimao američki raketni sistem?!

Student Univerziteta Virdžinije osuđen je na 15. godina zatvora, a američki državni sekretar Reks Tileron je rekao da je Severna Koreja momka pustila jer je Stejt department osigurao njegovo oslobađanje po direktivi predsednika Donalda Trampa.

Mladić se trenutno nalazi u komi, a njegovi roditelji Fred i Sindi Varmbir, za agenciju Asošiejted pres rekli su da je njihov sin u komi od marta 2016. godine, ali da su oni o tome obavešteni tek pre nedelju dana.

- Želimo da svet zna kako smo naš sin i mi brutalno tretirani i terorisani od strane partijskog režima u Severnoj Koreji - piše u njihovom saopštenju.

Stejt department objavio je ranije danas vest o oslobađanju Otoa Varmbira, ali ne i kakvo je njegovo zdravstveno stanje.

Inače, SAD nastavljaju pregovore sa Severnom Korejom o još troje zatvorenih Amerikanaca.

Varmbir je bio student Univerziteta Virdžinije. Osuđen je marta 2016. u Severnoj Koreji pošto je u suzama javno priznao preko televizije da je pokušao da ukrade propagandni plakat.

Otovo saslušanje pogledajte ovde:

Daljinac baner

(Telegraf.rs/CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja to tako

    14. jun 2017 | 07:16

    Da se nekim slucajem ovo desilo u neku drugu zemlju Amerika bih imala razlog da je napadne, ali ovako sa Severnom Korejom nema sale!!!

  • Dejan

    14. jun 2017 | 07:03

    Treba da se poštuje zemlja domaćin ma kakva ona bila....mogu misliti kako su se ameri ponašali...a dobro su znali u kakvu zemlju idu.

  • KoleKostić

    14. jun 2017 | 19:22

    A šta su tražili kod Kima? Ako prežive neka budu zadovoljni. Treba da odgovaraju oni koji su ih poslali!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA