Vlasnik brenda Zara imao toliko ogromnu dobit da otvara novih 10.000 radnih mesta!

Inditeks je od februara do kraja aprila, u prvom tromesečju njene finansijske godine, ostvario dobit od 654 miliona evra (734 miliona dolara), što je porast od 18 odsto na godišnjem nivou

  • 2

Španska modna kuća Inditeks (Inditex), vlasnik robne marke Zara, objavila je danas da je zabeležila snažan rast dobiti u tri meseca zaključno sa aprilom, i da je otvorila više od 10.000 novih radnih mesta u jednoj godini.

MARTA JE NASLEDNICA NAJVEĆEG POSLOVNOG CARSTVA NA SVETU: Otac joj je najbogatiji čovek na svetu (FOTO)

Inditeks je od februara do kraja aprila, u prvom tromesečju njene finansijske godine, ostvario dobit od 654 miliona evra (734 miliona dolara), što je porast od 18 odsto na godišnjem nivou, i više nego dvostruko iznad profita koji je u prvom kvartalu zabeležio njegov direktni rival, švedski "H&M", prenosi agencija Frans pres.

Dobit španske firme je takođe nadmašila očekivanja konsenzusa analitičara od 540 miliona evra, koje je anketirala finansijska kompanija Faktset.

Prodaja je u prvom kvartalu porasla za 14 posto.

Osim Zare, u vlasništvu Inditeksa su i brendovi Masimo Duti, Ojšo, Berška, Stradivarijus, Pul end Bear, Zara Houm... Kompanija ima 7.400 prodajnih mesta u 93 zemlje.

Foto: Inditex.com Foto: Inditex.com

Zara je pokrenula onlajn prodaju u Singapuru, Maleziji, Tajlandu i Vijetnamu početkom ove godine, a na jesen će početi s radom i u Indiji.

U saopštenju kompanije se navodi da je u proteklih 12 meseci otvorila 10.668 novih radnih mesta, uključujući više od 2.200 u Španiji, prenosi francuska agencija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    14. jun 2017 | 11:43

    Zato što se štedi na radnicima. Zapošljavaju radnu snagu u Nemačkoj na pr. iz Kine, ne znaju ni nemački samo engleski. Strasno

  • neko!

    14. jun 2017 | 22:50

    Radnici su solidno placeni za posao koji su sami prihvatili da rade. Zato ne osudjujte coveka koji daje ljudima mogucnost da svojim radom izdrzavaju porodicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA