Preminula Anita, muza benda Rolling Stones: Imala je aferu sa mnogim članovima benda

Kada je 1965. godine otišla na koncert "Roling Stounsa", uspela je da dođe do bekstejdža i upozna članove benda

  • 1

Glumica i manekenka Anita Palenberg, koja je bila i muza benda "Rolling Stones", a pojavila se pored Mika Džegera u kultnom filmu "Performance",  preminula je u 73. godini.

 

Slavni roker postao otac blizanaca u 68. godini

 

PO OSMI PUT OTAC: Mik Džeger (73) dobio sina sa 44 godine mlađom balerinom

 

Ona je nekadašnja partnerka Brajana Džounsa i Kita Ričardsa. Njenu smrt je objavila prijateljica, glumica Stela Šnabel, na Instagramu. Uzrok još uvek nije poznat.

 

Palenbergova je rođena u Rimu, januara 1944. godine. Otac joj je bio italijanski turistički radnik i umetnik, a majka nemačka sekretarica. Pošto je izbačena iz nemačkog internata sa 16 godina, počela je da se bavi manekenstvom, prvo u Italiji, a potom i u Njujorku, gde je provodila vreme u "Fabrici" Endija Vorhola.

 

Kada je 1965. otišla na koncert "Roling Stounsa", uspela je da dođe do bekstejdža i upozna članove benda. To je dovelo prvo do romanse sa gitaristom Brajanom Džounsom, za koju je kasnije rekla da je ubrzo postala nasilna.

 

Ostavila ga je zbog Kita Ričardsa i njih dvoje su se preselili u London. Imali su troje dece. Međutim, oboje su imali problema sa drogom i rastali su se 1980. Kružile su glasine da je imala aferu i sa Džegerom, što je i Ričards tvrdio u svojim memoarima, ali je Anita to više puta demantovala.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Tokom godina koje je provela uz "Stounse", Anita je bila muza benda. Pevala je prateće vokale na "Sympathy for the Devil", a pričalo se da je Džeger miksovao album "Beggars Banquet" 1968. prema njenim sugestijama.

 

Nakon filma sa Džegerom glumila je i Crnu kraljicu u "Barbareli" i igrala u seks farsi "Candy" (1968.) uz Marlona Branda i Ričarda Bartona. Vratila se pred kamere u šezdesetim, u filmovima "Go Go Tales" (2007) i "4:44 Last Day on Earth" (2011) Ejbela Ferare i "Mister Lonely" (2007) Harmonija Korina.

 

Foto: Foto/Guliver/Larry Ellis/Express/Getty Images

Foto: Foto/Guliver/Larry Ellis/Express/Getty Images

 

U zrelijim godinama okušala se kao dizajnerka i 1994. završila četvorogodišnje studije modnog i tekstilnog dizajna u prestižnom koledžu Sent Martins u Londonu. Međutim, modnu industriju je opisivala kao "previše oholu, problematičnu i lažnu". Razmišljala je i da piše memoare, ali se brinula da će biti previše "pohotni".

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

- Imala sam nekoliko izdavačkih kuća koje su bile zainteresovane i sve su htele nešto "masno". Uostalom, svi danas pišu autobiografije te je i to jedan od razloga zašto ja neću. Ako jedna Poš Spajs (Viktorija Bekam) može da ima autobiografiju, onda ja ne želim da imam svoju - izjavila je Anita 2008. godine.

 

Imala je hepatitis C i dve operacije kuka, pa je poslednjih godina koristila štap. Nakon potpune detoksikacije početkom 1980-ih, jedno vreme se klonila droge, ali joj se kasnije vratila. Međutim, 2014. godine je tvrdila da je već 14 godina čista što se tiče narkotika.

 

Prestala je da pije 1987. ali i tu je klonula 2004. godine, posle druge operacije kuka i redovno je posećivala sastanke Anonimnih alkoholičara. U jednom intervjuu 2016. rekla je da je spremna da umre.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

- Toliko sam toga ovde uradila. Moja mama je umrla u 95. Ne želim da izgubim svoju nezavisnost. Sada imam preko 70 godina, a, da budem iskrena, nisam verovala da ću da doživim četrdesetu - priznala je tada.

 

Iza sebe je ostavila dvoje dece koje ima sa Ričardsom, Marlona i Andželu i petoro unučadi. Drugi sin, Tara, preminuo je još kao beba 1976. godine.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs / Izvor: theguardian.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA