MUP identifikovao i saslušao osobe koje su onemogućavale novinare da rade tokom polaganja zakletve predsednika Srbije

Tužilaštvo je uzelo izjave od novinara redakcija Radio Beograda, portala Espreso, lista Danas, ekipe Insajdera i Vajs

  • 2

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom identifikovalo sve osobe koje se dovode u vezu sa medijskim navodima o događajima koji su se odigrali 31. maja ispred Doma Narodne skupštine. Sve osobe su saslušane i izveštaj će u toku dana biti dostavljen nadležnom tužilaštvu.

MUP završio istragu za Savamalu i slučaj dostavio Tužilaštvu

Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije će u najkraćem periodu dostaviti izveštaj tužilaštvu o prikupljenim obaveštenjima i obavljenim proverama vezanim za postupanje policijskih službenika koji su bili angažovani na pomenutom skupu.

Istovremeno, policija nastavlja provere vezane i za krivične prijave koje su podneli učesnici zakonito prijavljenog skupa ispred Narodne skupštine protiv lica koja su ih, kako se navodi u prijavi, vređala, provocirala, gađala predmetima i polivala vodom.

Ranije danas, Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od policije da identifikuje osobe sa fotografija koje su mu dostavljene kao dokazi za onemogućavanje šest novinara da rade na skupu kod Pionirskog parka, 31. maja, tokom polaganje zakletve novog predsednika Srbije.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Zahtev za prikupljanje obaveštenja i kompletni spisi predmeta koji je tužilaštvo formiralo povodom ovih događaja Ministarstvu unutraššnjih poslova poslati su u utorak, rekla je portparol tužilaštva Aleksandra Đenadić Tanjugu.

U dosadašnjem toku postupka, tužilaštvo je uzelo izjave od novinara redakcija Radio Beograda, lista Danas, ekipe Insajdera i Vice (Vajsa) i portala Espreso, navela je Đenadić.

Oni su tužilaštvu dostavili fotografije i druge dokaze o tome da su, kako su naveli, bili izloženi napadima tokom ceremonije polaganja zakletve Aleksandra Vučića.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Миливоје врати се

    14. jun 2017 | 20:37

    Колико они дана буду у притвору толико ћу ја за џабе да берем малине

  • Milos.....P.F.C

    14. jun 2017 | 19:40

    Sta bre saslusao !!? Pritvor !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA