Američki ratni brodovi stigli u Persijski zaliv: Na redu je vojna vežba sa Katarom, "sponzorom terorizma"

Njihovo raspoređivanje prate oštre primedbe Donalda Trampa, koji je optužio Katar da pruža podršku ekstremistima, navodeći da je ova zemlja "istorijski finansijer terorizma na veoma visokom nivou"

  • 1

Dva borbena broda američke mornarice su navodno doplovili do Dohe zbog zajedničkih vojnih vežbi sa katarskom mornaricom. Ovaj događaj dolazi samo ured velikog raskola u Persijskom zalivu između Katara i njegovih suseda, ali i optužbi koje je američki predsednik Donald Tramp izneo na račun Dohe, koje je nazvao "sponzorima terorizma", prenosi RT.

Odmotava se klupko oko krize u Persijskom zalivu, a Tramp je upleten: Dobio je pare od Saudijaca, Amerikanci optužuju Ruse da su oni krivci (VIDEO)

Posadu američkih ratnih brodova pozdravili su njihove kolege iz Katara, prenosi Rojters, pozivajući se na državnu novinsku agenciju u Kataru.

Njihovo raspoređivanje prate oštre primedbe Donalda Trampa, koji je optužio Katar da pruža podršku ekstremistima, navodeći da je ova zemlja "istorijski finansijer terorizma na veoma visokom nivou".

Lider SAD je zauzeo oštar stav prema Dohi nakon što su je druge bliskoistočne zemlje optužile za saradnju sa teroristima. Optužbe su stigle i od strane Saudijske Arabije, Bahreina, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Egipta, koji su prekinuli diplomatske odnose sa Katarom, prenosi RT.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp je ovaj potez pozdravio na Tviteru i težio je ka tome da preuzme zasluge za političku i ekonomsku blokadu Katara.

- Izjavio sam da više neće biti finansiranja radikalne ideologije - napisao je on, dodajući da će ovo možda biti početak kraja užasa terorizma.

Međutim, čini se da američka administracija ne deli ovaj Trampov stav. Stejt Departmen je pokušao da se distancira od stava predsednika pozivajući sve strane na promišljen dijalog.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patriota

    15. jun 2017 | 08:43

    Eto koliko se pita Tramp ! Čini se kao da dolazi kraj njegovog vladanja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA