Zverski mučio suprugu, pokušao da je osakati, pa joj unakazio genitalije! Sve o bosanskom džihadisti uhapšenom na srpskoj granici

U februaru 2013. godine, protiv Mešića je otvorena istraga zbog zastrašujućeg nasilja nad 22-godišnjom Amelom B. iz okoline Busovače

  • 15

Enes Mešić, kojeg je sud BiH prošle godine osudio na višegodišnju kaznu zatvora zbog ućešća u paravojnim formacijama u Siriji, uhapšen je ponovo u utorak u mestu Rudo, na graničnom prelazu. Džihadista je kod sebe imao 5.000 evra i obeleženu kartu Beograda, zbog čega nadležni sumnjaju da je nameravao da organizuje terorističku akciju u prestonici. Kontroverzni Mešić je od ranije poznat javnosti jer je pre nekoliko godina uhapšen zbog obrezivanje svoje supruge.

Uhapšen bosanski džihadista na granici sa Srbijom: Enes Mešić planirao teroristički napad u Beogradu?

U februaru 2013. godine, protiv Mešića je otvorena istraga zbog zastrašujućeg nasilja nad 22-godišnjom Amelom B. iz okoline Busovače. Nesrećna devojka je 6. januara iz travničke bolnice dovezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu u kritičnom stanju.

Kako su mediji tada pisali, po život opasne povrede genitalija, koje ni najiskusniji lekari do tada nisu videli, naneo joj je muž Enes Mešić, pri pokušaju obrezivanja koji je on sam uradio, prenosi megavijesti.com.

Dve godine kasnije, u medijima se pisalo da je Mešić sklopio šerijatski brak sa tada 21-godišnjom Elmom Đ.

Namera mu je bila da je prebaci na sirijsko ratište, ali su ga u tome sprečile policijske snage koje su uhapsile Elmu. Navodno je pre nje, još dve djevojke odveo u Islamsku državu i ostavio ih tamo.

Enes Mešić kao jedan od najagresivnih pripadnika vehabijske zajednice u selu Dubnica kod Kalesije već godinama puni novinske stupce.

Foto: Tanjug/AP, Facebook Foto: Tanjug/AP, Facebook

Tokom 2016. godine sud BiH je Mešića i još šest pripadnika vehabijske zajednice osudio na ukupno 12 godina i pet meseci zatvora zbog ratovanja na području Sirije.

Presudom, Mešić je osuđen na tri godine zatvora, Adem Karamuja na dve, Mirza Kapić na godinu i deset meseci, Jasmin Jašarević i Salko Imamović na po godinu i četiri meseca, dok je Ibro Delić na godinu i 10 meseci, a Samir Hadžalić na godinu za priključivanje terorističkim organiizacijama na području Sirije.

U obrazloženju presude tada je navedeno da je Tužilaštvo BiH van svake sumnje dokazalo da su se optuženi tokom 2013. i 2014. godine priključili jedinicama koje su Ujedinjene Nacije (UN) proglasile terorističkim. Optuženi su napustili BiH i ilegalno prešli granicu Turske i Sirije, gde su se priključili tamošnjim organizacijama, stajalo je u presudi.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Шеф

    15. jun 2017 | 11:58

    Под мач.

  • Ljiljana

    15. jun 2017 | 11:47

    Zasto hraniti to cudoviste u zatvoru.Reci nema za tog ubicu.Samo smrtna kazna.Jadna zena i mnoge druge zrtve.

  • Sir Oliver

    15. jun 2017 | 11:56

    Njih 50% minimum zeli u rat i pricamo o Drzavi BiH.Kakva drzava to je leglo balkanskog terorizma i takve nam komsije netrebaju.Nediramo vas i sto dalje od nas.Najpametnije bi bilo odvojiti nas tipa Kineski zid.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA