Zbog elektronske narukvice stigao mu telefonski račun od 26.000 dinara!

Prvom Srbinu kome je presuđeno da kaznu odsluži u kućnom pritvoru sa elektronskom narukvicom stigao ogroman telefonski račun, napravljen dok su ga kontrolisali iz Uprave za zatvorske sankcije, u kojoj kažu da će račun platiti

  • 0

Miroljubu Nikoliću iz Batočine, prvom  Srbinu kome je presuđeno da kaznu odsluži u kućnom pritvoru sa elektronskom narukvicom,  stigao je ogroman telefonski račun, napravljen dok su ga kontrolisali iz Uprave za zatvorske sankcije!

Nikolić je zbog računa od 26.000 dinara, a zbog koga mu je kućni telefon pre dve nedelje isključen, spreman da tuži državu ako ne plate impulse koji su, po svemu sudeći, greškom napravljeni.

- Izvadio sam listing na kom se vidi da je nekoliko brojeva s pozivnim za Beograd non-stop pozivano s mog telefona. Rekli su mi da su me tako nadzirali. Sad neka plate to, inače ću ih tužiti. Ja para nemam. Ni supruga, ni ja nemamo stalan posao - kaže Nikolić.

On je osuđen na  šest meseci kućnog pritvora zbog saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom. Kaznu je služio od 15. novembra prošle do 15. maja ove godine. Kaže da je "pošteno odslužio svoje i da nije pravio problem", ali priznaje i da su iz Uprave svi  bili korektni prema njemu dok je bio u kućnom pritvoru.

- Prva tri meseca stavili su mi "alžirsku" narukvicu i tada je s telefonskim računom bilo sve u redu. U martu su je promenili i tada su impulsi počeli da se gomilaju, a računi su dostizali i do 9.000 dinara. Pola godine se nisam čuo ni video s braćom u inostranstvu, jer za vreme kazne nisam mogao da koristim internet - dodaje Nikolić.

Šef odeljenja za elektronski  nadzor u Upravi za zatvorske sankcije Dragan Bjeličić priznaje da je u Nikolićevom slučaju došlo do tehničke greške između telefonskog operatera i firme s kojom oni  imaju ugovor o nadzoru.

- Njegov dug biće namiren, jer osuđenicima koji služe kaznu kod kuće sa elektronskom narukvicom ne stižu uvećani troškovi za telefon ni za jedan dinar. Miroljubu Nikoliću ćemo platiti račun i njegov telefon biće ubrzo ponovo uključen. U pitanju je tehnička greška - kaže Bjeličić.

(D. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA