Jelena Takić (19) boluje od retkog oblika karcinoma: Kikinđani igrom i pesmom skupljaju novac da pomognu sugrađanki

Zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu, da ozdravi

  • 0

Članovi Akademskog društva za negovanje muzike “Gusle” iz Kikinde odigrali su završni koncert dečijih ansambala koji su posvetili oboleloj drugarici Jeleni Takić.

Tanji su se na nozi pojavile rane, ubrzo su lekari morali da je AMPUTIRAJU: Sad joj je potrebna pomoć za sina! (FOTO)

Uz folklornu pesmu i igru, članovi ovog umetničkog društva pevali su i igrali svim srcem za devetnaestogodišnju Jecu, koja boluje od retkog oblika malignog karcinoma kičmenog stuba i karličnih kostiju.

Prema rečima Magdalene Popov, umetničkog rukovodioca iz “Gusala”, ovim koncertom završena je još jedna sezona za najmlađe članove društva koji su odlučili da koncert

posvete njihovoj članici.

- Koncert tradicionalno organizujemo svake godine u junu, na ovaj način predstavljamo bogat repertoar iz svih krajeva zemlja. Naši članovi marljivo i predano su se pripremali za ovu manifestaciju koja je posebna zbog humanitarnog dela, jer smo odlučili da sav sakupljen prilog pružimo Jeleni Takić za lečenje - rekla je Magdalena.

Ona je izrazila veliku zahvalnost svim posetiocima i učesnicima.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Hvala divnoj dečici i njihovim roditeljima, bakama, dekama, tetkama, na trudu, zalaganju, istrajnosti, osmesima, dobrom raspoloženju, lepom ponašanju - istakla je Magdalena.

Jelena Takić, koja se hrabro boli sa opakom bolešću, pre nekoliko godina na odeljenju hematologije i onkologije napisala je svoju prvu pesmu.

Nekoliko godina kasnije objavljena je i njena zbirka pesama “Mala deca , veliki životi” u kojoj Jelena duboko i potresno piše o svojim unutrašnjim osećanjima dok se bori sa bolešću.

- Zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu, da ozdravi. Nekima je lakše da plaču, meni je lakše da pišem - moto je ove hrabre devetnaestogodišnje devojčice.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Jelena je sa 12 godina počela da piše pesme, jer je na taj način sebi olakšavala bol koji je prati već dugi niz godina.

Koncert koji je bio posvećen ovoj hrabroj Kikinđanki, prema rečima Magdalene Popov ispunio je njihova očekivanja.

- Zahvalni smo svima koji su došli kako bi pomogli našoj dragoj Jeleni - izjavila je Magdalena.

Pored domaćeg ansambla, na završnom koncertu učestvovali su i gosti, dečji ansambl HKC “Bunjevačko kolo” iz Subotice. Toga dana, ritmičnim taktovima srce ovog velikog anasambla kucalo je za Jelenu, njihovu hrabru drugaricu.

Daljinac baner

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA