Ministarka odbrane Silvija Gular odlazi zbog skandala oko lažnih poslova: Još jedan ministar iz Makronove vlade podnosi ostavku

Francuska ministarka odbrane, koja je prethodno bila poslanica u Evropskom parlamentu, izjavila je da ne može da ostane u vladi dok postoji mogućnost da bude ispitana u vezi sa navodnom zloupotrebom novca iz fondova Evropskog parlamenta za plaćanje osoblja u Francuskoj

  • 1

Francuska ministarka odbrane Silvija Gular najavila je danas da će podneti ostavku na tu funkciju, javio je AFP.

Makronov ministar podneo ostavku zbog optužbi za proneveru novca (FOTO)

Gular je tražila od francuskog predsednika Emanuela Makrona da ne bude u budućoj vladi dok traje istraga zbog skandala oko lažnih poslova, koja je pogodila njenu partiju MoDem, koja je u koaliciji sa Makronovom strankom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Francuska ministarka odbrane, koja je prethodno bila poslanica u Evropskom parlamentu, izjavila je da ne može da ostane u vladi dok postoji mogućnost da bude ispitana u vezi sa navodnom zloupotrebom novca iz fondova Evropskog parlamenta za plaćanje osoblja u Francuskoj.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Do ostavke Gularove dolazi u trenutku kada francuski predsednik sprovodi manje izmene u vladi nakon rezultata parlamentarnih izbora završenih u nedelju, kada su njegova stranka "Republika u pokretu" i njen saveznik MoDem obezbedili apsolutnu većinu u donjem domu francuskog parlamenta, navela je francuska novinska agencija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Gularova je obavljala dužnost ministra odbrane samo mesec dana, ali se, kako je izjavila, odlučila na ovaj potez zbog Makronove namere da "očisti" francusku politčku scenu.

Prema njenim rečima, Makron je posvećen vraćanju poverenja u francuske javne službe i sprovođenju reformi u Francuskoj, što mora imati prioritet u odnosu na lične interese.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Н. С

    20. jun 2017 | 11:46

    Само код нас још нико није ни за шта поднео оставку. Сви безгрешни, а нама све горе. Све знају шта се дешава у свету, за све скандале, само не знају за своје.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA