ALARMANTNO: Srbi sve više imaju problem sa erekcijom, a reakcija Srpkinja na to je UŽASNA

Lekari tvrde da svaki treći muškarac kod nas, stariji od 40 godina, ima problem sa erekcijom i ne traži pomoć

  • 10

Seksualnim životom nezadovoljno je oko 50 odsto muškaraca i žena u svetu, dok je u Srbiji taj broj još veći. Prema rađenim anketama, svaka treća žena i svaki peti muškarac kod nas nezadovoljan je intimnim odnosima sa partnerom.

U PRIČI SU SVI ZMAJEVI: Srbi imaju seks samo dva puta mesečno!

Strašna, nova seks-igra osnovaca u Srbiji: Podele se u žandare i lopove, pa imaju žestoki seks! (FOTO)

To nezadovoljstvo se povećava sa godinama i kod muške i kod ženske populacije. Razlozi su brojni, a jedan od najčešćih je takozvana erektilna disfunkcija kod muškarca, odnosno nepostizanje erekcije ili problem da se ona održi do orgazma.

Lekari tvrde da svaki treći muškarac kod nas, stariji od 40 godina, ima problem sa erekcijom - ponekad, učestalo ili stalno. Međutim, podaci pokazuju da stručnu pomoć potraži veoma mali broj.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Docent dr Đorđe Nale sa Klinike za urologiju Kliničkog centra Srbije ističe da su epidemiološke studije ukazale da samo 10 odsto muškaraca sa erektilnom disfunkcijom traži stručnu, lekarsku pomoć.

- Ankete pokazuju da se većina ne obraća lekaru, jer ih je sramota i smatraju da će problem vremenom nestati. Ne traže stručnu pomoć, a rešenja vide u narodnoj medicini, preparatima i lekovima koje nalaze preko interneta, koji su neispitani i čije je poreklo nepoznato. Interesantan je i podatak da o problemu i njegovom rešenju ne razgovaraju ni sa svojim partnerkama - kaže dr Nale.

Sa druge strane, žene prihvataju lansirani filmski model ponašanja koji sugeriše da se to dešava, naročito posle 40. godine i uopšte ne podstiču partnera da potraži pomoć. Prema rečima našeg sagovornika, takva reakcija je potpuno pogrešna.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Umesto da bude tretirana kao zdravstveni problem, i za jači i za slabiji pol u Srbiji je impotencija tabu temaMnogi sa ovim problemom imaju loš kvalitet života, gube samopouzdanje, depresivni su i ljuti, ali se ne obrate lekaru zbog stida i neznanja.

-  Ti strahovi su neopravdani jer su nam dostupne proverene, bezbedne i efikasne terapijske opcije poput tableta biliva. Ankete su pokazale da neki muškarci izbegavaju tablete, jer moraju da ih piju neposredno pred sam seksualni odnos, a da pre toga ne smeju da konzumiraju alkohol i da obilno jedu.

- To predstavlja svojevrstan pritisak partnerima - objašnjava dr Nale i dodaje da postoje terapije koje deluju i do 36 sati od konzumiranja, na čije dejstvo ne utiču ni hrana, ni alkohol i koje partnerima omogućuju slobodu izbora pravog trenutka za intiman odnos.

Daljinac baner

(Lj. R. - lj. racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vw

    20. jun 2017 | 16:37

    Stres.. Samo to stvara problem.

  • Profesor

    20. jun 2017 | 17:00

    Erekcija je problem kod hroničnog psihofizičkog umora muškarca

  • VladimirR

    20. jun 2017 | 18:48

    Sve to pokrpe dobre komšije, kućnu prijatelji, kumovi. Pa ko će kome ako ne svoj svome?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA