• 20

VODIČ ZA PARADAJZ TURISTE: Kako da s malo para odete na more i uštedite dok ste tamo!

Odličnih 10 saveta za jeftino letovanje

  • 20

Ide leto, a samim tim već uveliko narod u Srbiji se dovija kako da skupi pare za more i kako da tamo mnogo ne potroši. Iako mnogi podrugljivo spominju paradajz turiste, prava istina je ipak drugačija - mnoga deca nikad ne bi videla more da nije bilo roditelja koji su štedeli na svemu, a znamo koliko je more zdravo za mališane i odrasle.

Turisti hrle na hrvatsko ostrvo, mesto SODOME I GOMORE: Mnogo droge, pića i seksa, Hvar zovu - novi Magaluf (FOTO) (VIDEO)

Evo nekoliko načina da uštedite:

1. Kod izbora smeštaja gledajte cenu, ali i lokaciju. Ne morate da letujete na fensi mestima - ona su uvek skuplja.

2. Ponesite svoj suncobran, zašto da plaćate deset evra dnevno kad možete da sami izaberete besplatno mesto gde ćete "posaditi" svoj hlad

3. Od kuće ponesite hranu za doručak, jer je na letovanju to najčešće i najskuplje - možete uzeti čajnu na akciji, nekoliko konzervi paštete...

Printskrin: Varljivo leto '68

Printskrin: Varljivo leto '68

4. Za ručak ponesite nekoliko konzervi kukuruza, boranije, graška, pasulja i možda komad slaninice... Slaninicu rastopite, pa dodajte povrće iz konzerve, imaćete odličan kuvani ručak za male pare, a organizam će vam biti zahvalan što ne jedete samo suvu hranu. Plus - bezo se sprema

5. Ako idete u Grčku, imajte na umu da možete da kupite sjajnu domaću fetu za male pare, kao i masline. S paradajzem, koji tamo nije skup, imaćete fenomenalan obrok.

6. Kad idete u restorane, dobro pogledajte cene. Jedite tamo gde sede lokalni stanovnici, turisti se obično lepe za mesta koja "deru"

 Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

7. Ponesite svoju nes kafu. Tamo ćete kupiti one male činijice mleka, jer su jako jeftine, i često su na sniženju.

8. Voće kupujte kod lokalaca koji na kamionima prolaze pored plaže - oni se uvek cenjkaju i daće vam voćkice za manje pare.

9. Obiđite lokalnu pijacu. Ribu uglavnom prodaju na mnogo leda. Cena je skuplja rano ujutru, ali kako se led topi, tako se "topi" i cena. U suštini oko 11 sati za 5 evra možete da kupite ribe dovoljno da nahranite celu porodicu.

10. Ne bacajte pare na sve ekskurzije. Raspitajte se koliko je autobuski prevoz do najbližeg mesta, možete i da se iznenadite i prođete značajno jeftinije.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Sale

    Bolje ne ići nikako, nego se patiti. Tako se nećete 100% odmoriti. A na kraju ne uštedite ništa , jeftiniji vam je aranžman npr. pulupansion imate već od 150,-€ pa na dalje. Kuvati na na godišnjem odmoru i vući kese sa hranom po plaži to vam je jad. Bolje ostanite kod kuće ako to mislite. Stres 100%

  • Goxy®

    Ja se za 250 € provedem bogovski s devojku na moru u grckoj ove god idem u cg

  • Driver

    Prikazujte sve komentare a ne samo one koji vama odgovaraju!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima