Amerikanci se svete za smrt američkog studenta: SAD poslale SUPERSONIČNE BOMBARDERE na Korejsko poluostrvo

Ovaj današnji potez SAD usledio je nedugo nakon smrti američkog studenta koji je pre nekoliko dana, a nakon 17 meseci, oslobođen iz severnokorejskog zatvora

  • 19

SAD su poslale dva supersonična bombardera B1B ka Korejskom poluostrvu, saopštili su danas južnokorejski zvaničnici.

Umro američki student koji je iz Severne Koreje vraćen kući u KOMI

Južnokorejsko Ministarstvo odbrane navelo je da će bombarderi izvesti rutinsku vežbu sa južnokorejskim borbenim avionima, navodi AP.

Američka vojska saopštava da će bombarderi izvesti dve odvojene vežbe sa japanskim i južnokorejskim vazdušnim snagama, sa ciljem da se demonstrira solidarnost te tri zemlje i "odbrana protiv provokativnih i destabilizujućih akcija na Pacifiku".

SAD u Južnoj Koreji i Japanu ima stacionirano desetine hiljada vojnika.

Ovaj današnji potez SAD usledio je nedugo nakon smrti američkog studenta koji je pre nekoliko dana, a nakon 17 meseci, oslobođen iz severnokorejskog zatvora, a koji je potom preminuo u toku jučerašnjeg dana, prenosi AP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    20. jun 2017 | 17:26

    TAKVI AMERICKI BOMBARDERI IMAJU I NUKLEARNE BOMBE STO ZNACI DA AMERI ZELE NUKLEARNI RAT!!! GENERAL .BESNI PAS, ZELI DA UNISTI SVET POSTO JE I SAM JEDNOM NOGOM U GROBU !!! DO SU ONI SA PELENAMA A ODLUCUJU O RATU!!!

  • Milojko

    20. jun 2017 | 18:33

    Znaci kauboji mogu da bombarduju drugu drzavu zbog jednog coveka

  • Sasa

    20. jun 2017 | 21:54

    Mislim da su ameri zaboravili sta im se desilo kad su kinezi poslali na njih jednu malu ceticu od 100.000 vojnika da malo "pripomognu" korejcima...tada im ni bombarderi nisu mnogo pomogli pa nece ni sada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA