Devojčica (12) teško povređena posle pada s drugog sprata!

Kruševljanka N. O. pala je s terase na drugom spratu prenoćišta “Ćair” u Nišu i zadobila povrede opasne po život. Ona je boravila u plivačkom kampu, a okolnosti nesreće se utvrđuju

  • 2

Dvanaestogodišnja N. O. iz Kruševca zadobila je teške telesne povrede, opasne po život, prilikom pada sa terase na drugom spratu prenoćišta “Čair” u Nišu, saopštila je Policijska uprava u ovom gradu.

Devojčica je pod još nerazjašnjenim okolnostima pala sa visine od sedam metara i udarila glavom u beton, usled čega je zadobila prelome lobanje i vilice, ali i teške kontuzije unutrašnjih organa. Ona je operisana na Dečjoj hirurškoj klinici u Nišu, ali lekari smatraju da je i dalje u životnoj opasnosti.

N. O. je sa još 45 dece iz čitave Srbije boravila u Nišu u plivačkom kampu koji su organizovali Plivački savez Srbije I Ministarstvo za omladinu i sport. Deca uzrasta od deset do dvanaest godina smešteni su u prenoćištu “Čair”, dok su treninge obavljali na bazenima sportskog centra.

Nakon vesti o tragediji, u Niš su stigli su pomoćnik ministra za omladinu i sport Dragan Atanasov, generalni sekretar Plivačkog saveza Srbije Vladimir Anušić i predsednik stručne komisije Milivoj Dopsaj. Oni su obišli povređenu devojčicu i ostale učesnike kampa, a povodom ovog događaja oglasili su se saopštenjem za javnost.

“Noćas oko 00.50 časova pala je sa terase na drugom spratu N. O. iz Kruševca koja je u prenoćištu boravila zajedno sa svom ostalom decom učesnicima kampa. Prema strogoj proceduri realizacije kampova, sva deca su u 22 sata uredno smeštena u sobe, a treneri su oko 22.30 časova kontrolišući sobe, konstatovali da su sva svetla pogašena, a deca u svojim krevetima. Oko 1.00 čas trener koji se nalazio na prvom spratu čuo je zapomaganje nastradale devojčice i sa portirom i ostalim trenerima odmah reagovao pozvavši Hitnu pomoć i policiju, pa je dete prebačeno u bolnicu“, navodi se u njihovom saopštenju.

DIREKTOR SC "ČAIR": NEMA OČEVIDACA TRAGEDIJE

Direktor Sportskog centra “Čair“ Bratislav Ignjatović kaže da očevidaca tragedije nema.

- Pet devojčica, među kojima i ova koja je povređena, bile su smeštene u sobi 211 na drugom spratu prenočišta "Čair". Zbog čega je jedna od njih izašla na terasu i kako je pala, policija još utvrđuje. Drugarice povređene devojčice nisu ništa ni videle ni čule jer su sve već spavale. Međutim, ističem da ne postoji nikakva mogućnost da neko padne sa terase, a da se ne popne na ogradu, jer je ona propisane visine. Zašto je ona to uradila, nadam se utvrdiće policija - kaže Ignjatović.

Pomoćnik direktora Dečje hirurške klinike Dragoljub Živanović izjavio je da je N. O. operisana, ali da je i dalje životno ugrožena.

- Devojčica je kod nas primljena zbog teških telesnih povreda zadobijenih padom sa visine, koje su joj ugrožavale život. Ona je odmah neurohirurški sagledana, urađena je reanimacija i stabilizacija njenog stanja nakon čega je izvedena hirurška intervencija. Dete ima prelom lobanje i vilice, kontuziju pluća, rupturu slezine i povredu bubrega. Trenutno je stabilna, ali je i dalje u kritičnom stanju – naglasio je Živanović.

Majka povređene devojčice u hodniku je iščekivala ishod operacije. Ona nije želela da priča o okolnostima ove nesreće.

- Nemam snage da sada govorim o tome, najvažnije je da mi se ćerka oporavi – bilo je sve što je rekla zabrinuta majka.

Osim u Nišu, plivački kamp se održava i u Kikindi, a prema najavi organizatora, ovaj događaj neće uticati na njegov prekid.

(V. A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nis

    26. jul 2012 | 13:17

    Devojcica je mesecarila i pala kroz terasu.Ima frakturu lobanje,na dva mesta je pukla vilica,rebra,slezina,butna kost.Daj boze da devojcica prezivi

  • pele

    26. jul 2012 | 12:46

    Ne bi me cudilo da je htela da preskoci na susednu terasu da bi usla u susednu sobu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA