Omaklo mu se: Lekar umesto donora svojom spermom začeo najmanje 22 deteta! (FOTO)

Karbatov centar je zatvoren 2009. zbog administrativnih nepravilnosti. On je menjao podatke i opise donora sperme i nije poštovao maksimalni broj od šestoro dece po donoru

  • 3

Direktor banke sperme klinike MC Bijdorp u Barendrehtu u Holandiji i lekar koji je umro početkom aprila u 89. godini, Jan Karbat, optužen je da je vlastitom spermom umesto izabranog donora oplodio dvadesetak žena i začeo isto toliko dece.

Dokazao je da 100 godina star test može da IZLEČI NEPLODNOST jer mu je majka rekla - "Tako si ti rođen"!

Istražitelji: "Naći ćete više pitanja nego odgovora"

U pismu koje je u ponedeljak uveče ministarka uputila donjem domu parlamenta je otkriveno da će arhive te klinike, sada zatvorene, biti prebačene i poverene jednom univerzitetskom medicinskom centru gde će, nakon dobijanja dozvole, biti dostupne.

- Htela sam da predmeti budu sačuvani jer je važno da deca donora imaju priliku da saznaju koje im je poreklo - napisala je ministarka. Istražitelji "savetuju deci donora da ne pokušavaju da vide predmete, jer će pronaći više pitanja nego odgovora", upozorila je.

Analizu zatražilo 22 Holanđana rođena nakon in-vitro oplodnje

Oni koji ipak ne žele da odustane moraju da pišu holandskoj organizaciji Fiom. Ovog meseca je sud u Roterdamu dozvolio uzimanje DNK uzorka s ličnih predmeta Jana Karbata.

Jan Karbaat

Tu analizu je tražilo 22 Holanđana rođenih nakon in-vitro oplodnje zajedno sa njihovim roditeljima. Karbatov centar je zatvoren 2009. zbog administrativnih nepravilnosti. On je menjao podatke i opise donora sperme i nije poštovao maksimalni broj od šestoro dece po donoru.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    21. jun 2017 | 09:19

    Doktor pa još živeo skoro 90 godina,ostavio ogromno potomstvo,svaka mu čast

  • Тутор

    21. jun 2017 | 10:56

    Да му и потомство буде тако дуговечно.

  • Srboljub

    23. jun 2017 | 13:15

    I tata bi sine. Nemogu da mu zamerim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA