Policija uspela da spase jednu devojku na Kosovu: Uhapšeni Albanci zbog trgovine ljudima

Oni se terete da su izvršili dela "omogućavanje ili prisiljavanje na prostituciju"

  • 1

Na Kosovu je zbog trgovine ljudima uhapšeno pet lica, a pronađena je i 16-godišnja devojka koja je ranije prijavljena kao nestala u Lipljanu, potvrđeno je iz Kosovske policije. Devojka je pronađena nakon istrage koja je pokrenuta 14. juna.

Maloletnička prostitucija sve više hara Balkanom: Tarifa se kreće od 10 do 2.000 evra, svi se pitaju gde je kraj košmaru

Zbog ovog slučaja priveden je muškarac, koji je držao pod kontrolom devojku, koristeći, kako se navodi, njenu tešku ekonomsku situaciju i porodične okolnosti i prisilio je na seksualnu eksploataciju. U naknadnoj akciji, priveden je još jedan muškarac.

U drugom slučaju, tokom kojeg je pretresen jedan od lokala u Peći, privedena su dva muškarca albanske nacionalnosti, dok je 24-godišnjoj devojci, po skraćenoj proceduri, naloženo da se pojavi pred Osnovnim sudom u Peći.

Oni se terete da su izvršili dela "omogućavanje ili prisiljavanje na prostituciju" i "pružanje prostora za obavljanje prostitucije". Odlukom opštinskog inspektorata zatvoren je i lokal koji je pretresen.

Od početka 2017. radi sprečavanja trgovine ljudima i prostitucije, Kosovska policija sprovela je niz akcija širom Kosova.

Pretresane su desetine lokala, a sprovedene su i pojedinačne akcije hapšenja.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka R.

    21. jun 2017 | 11:45

    Bravo policijo..netreba cutati i bojati ih se ?!hvala ti Boze dasu devojke spasene?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA