≫ 

Vikao je ALAHU AKBAR i zamalo detonirao svoju torbu u kojoj je krio samu smrt! Policija otkrila detalje o teroristi iz Brisela (FOTO) (VIDEO)

Prema saznanjima iz policijske istrage, napadač je dva puta pokušao da detonira tašnu...

  • 0

Terorista kojeg su sinoć sprečili da izazove haos u centru Brisela u sumnjivoj torbi koju je nosio imao je eksere i plinske boce.

Osumnjičeni za napad u Briselu je mrtav: Nakon eksplozije na železničkoj stanici vojnici ga neutralisali

Prethodno je belgijsko tužilaštvo saopštilo da eksploziju koju je juče na železničkoj stanici u Briselu izazvao osumnjičeni muškarac nakon čega su ga vojnici “neutralisali”, tretira kao teroristički napad. Mala eksplozija dogodila u pola devet na centralnoj stanici u Briselu, ali ubrzo je situacija stavljena pod kontrolu, tako što je napadač lociran i neutralisan.

Foto: Tanjug /AP Foto: Tanjug /AP

Prema saznanjima iz policijske istrage, napadač je dva puta pokušao da detonira tašnu u kojoj su se nalazili pomenuti predmeti, ali to nije uradio ispravno pa do eksplozije nije došlo.

Nakon toga je ubijen od strane briselskih sigurnosnih službi.

Foto: Tanjug /AP Foto: Tanjug /AP

- Napadač nije nosio samoubilački prsluk i nije bio opasan eksplozivom, kako se isprva sumnjalo, ali je tačno da je pre napada vikao "Alahu Akbar". Bilo je jasno da je nameravao da izazove mnogo veću štetu nego što je uspeo - potvrdio je državni tužilac.

Foto: Tanjug/ AP Foto: Tanjug/ AP

Inače, ovaj terorista nije od ranije poznat briselskim službama sigurnosti, a prema saznanjima bio je Marokanac, imao je 36 godina i inicijale O.Z. a živeo je u poznatom muslimanskom naselju u Briselu, Molenbek. 

Belgijska prestonica, u kojoj se nalaze sedišta NATO i EU, u stanju je visoke pripavnosti od kada je ćelija Islamske države sa sedištem u Briselu organizovala napad u kojem je 130 osoba ubijeno u Parizu u novembru 2015. godine.

U Briselu su, potom, četiri meseca kasnije, u martu 2016. godine, bombaši-samoubice usmrtili 32 osobe.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA