Dani prolaze, a ubica s pumpe se i dalje krije: Ovo su činjenice koje znamo o Kristininom krvniku

Policija sužava obruč oko ubice

  • 5
Kristina Kaplanović, Veliki mokri lug, pucnjava, pumpa, NIS Foto: Facebook/Kristina Kaplanovic, Telegraf, pixabay.co

Prošlo je 28 dana od kobne noći u kojoj je Kristina Kaplanović (19) upucana u glavu na benzinskoj pumpi tokom pljačke u Velikom Mokrom Lugu. Ubica je nakon pucnja pobegao u nepoznatom smeru, a smrtonosni metak u nesrećnu devojku ispalio je zbog 10.000 dinara u kasi. Policija i dalje intenzivno traga za njim, ali, osim foto-robota za sada nema dodatnih tragova.

Ovo je FOTO-ROBOT MONSTRUMA koji je na pumpi ubio Kristinu Kaplanović zbog 10.000 dinara (FOTO)

NUDI SE NAGRADA OD 2 MILIONA DINARA za informacije o ubistvu Kristine Kaplanović na pumpi!

Sa Kristinom je u toku pljačke bilo još dvoje radnika. Iako su lopovu hteli sve da daju, on je ipak zapucao. Lekari su se četiri dana borili za život devojke, ali je ona na kraju, izgubila bitku i preminula.

PUCAO, PA POBEGAO U ŠUMU

Kolege sa pumpe navele su da je razbojnik kobne noći uleteo na pumpu vitlajući pištoljem, terajući ih u jedan ćošak. Pištolj je u jednom trenutku opalio, a metak je pogodio Kristinu pravo u potiljak.

Nakon razbojništva i pucnjave, napadač je pobegao kroz obližnju šumicu i njive, istim putem kojim je i došao do pumpe. Pištolj nije pronađen.

Policija je tada najavila da se nada brzom hapšenju jer je lopov verovatno iz okolnih naselja. Sumnjaju i da je u pitanju narkoman.

POLICIJA NAPRAVILA FOTO-ROBOT LOPOVA

Na osnovu snimaka video-nadzora, izjava Kristininih kolega i očevidaca, inspektori su napravili foto-robot uz pomoć kojeg tragaju za razbojnikom. Na veštačenje su odneti i snimci nadzornih kamera od prethodnih dana, jer se sumnja da je napadač dolazio da osmotri situaciju na pumpi pre pljačke.

Printskrin: TV Prva Printskrin: TV Prva

Reč je verovatno o mlađem muškarcu, koji ima vrlo malo kose, svetlijeg je tena i bio je maskiran maramom koja na sebi ima dve zvezde. U policijskoj bazi podataka pregledani su svi koji odgovaraju ovakvom opisu. Iz okružnih mesta nekoliko muškaraca privedeno je na informativni razgovor.

MUP NUDI 2 MILIONA DINARA ZA HVATANJE UBICE

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je, u saradnji sa kompanijom NIS, raspisalo novčanu nagradu za građane koji dostave relevantne informacije koje mogu dovesti do otkrivanja izvršioca oružane pljačke NIS-ove benzinske stanice u Velikom Mokrom lugu, u kojoj je smrtno ranjena radnica Kristina Kaplanović (19) iz Nove Varoši.

Kompanija NIS obezbedila je 2.000.000 dinara nagrade za osobu koja dostavi tačne informacije u vezi sa ovim ubistvom.

Foto: Facebook/Kristina Kaplanović Foto: Facebook/Kristina Kaplanović

- Građani koji mogu pomoći u rešavanju slučaja treba da se jave na telefon 064/8888811 – navodi se u zajedničkom saopštenju MUP-a i NIS-a.

UBICA MOŽE DA SE IZVUČE SA SRAMNOM KAZNOM

Lišavanje života prilikom razbojništva ili krađe je jedno od najtežih krivičnih dela, za koje sledi minimalna kazna od 10 godina robije ili maksimalna, koja može da iznosi 20, 30 pa čak i 40 godina.

- Razbojništvo sa smrtnim posledicama je najteži oblik razbojništva. U pitanju je teško delo, tako da se očekuju i izrazito visoke sankcije. Ali pustimo sud da radi svoj posao - rekao je kriminolog Zlatko Nikolić.

ZORAN MARJANOVIĆ PROGOVORIO O UBISTVU KRISTINE

Slučaj Kristine Kaplanović, koja je ubijena na pumpi ima mogućnost da ima nepoznat ishod kao i slučaj Jelene Marjanović.

Zoran Marjanović progovorio o ubistvu devojke sa pumpe: Ubica će platiti kad-tad!

- Upoznat sam sa tim slučajem, žalim porodicu zbog toga što se dogodilo i nadam se da će ubica što pre biti pronađen. Verujem da takve zlikovce kad-tad sačeka pravda - rekao je Zoran Marjanović.

NA PUMPI RADILA KAKO BI ZARADILA ZA STUDIJE

Kristina Kaplanović rođena je u Vilovima kod Nove Varoši, a zaposlila se na benzinskoj pumpi kako bi zaradila novac za studije u Beogradu. Pre odlaska na školovanje, stanovala je sa roditeljima i sestrom. Za Kristinu stanovnici ovog mesta imaju samo reči hvale.

Foto: Youtube/VillageVilovi Foto: Youtube/VillageVilovi

Njen otac Cane Kaplanović poverio se svešteniku pred ćerkinu sahranu da se, uprkos svom bolu, ne bi svetio ubici:

- Sad da uhvate tog čoveka, da ga dovedu pred mene, ja mu ne bih sudio. Bog će…

Kristinina majka Stojanka kaže da je taj razbojnik uništio živote celoj njihovoj familiji.

- Bolje da je i nas ubio, da ne živimo i ne trpimo bol za njom. Uništio nam je živote, uzeo nam je jednu od tri jabuke koje smo imali. Srce će mi prepući za Kristinom – priča neutešna Stojana.

CELO SELO JAUKALO NA SAHRANI

Kristinino telo u belom kovčegu iz kapele Kliničkog centra Srbije je 31.5. stiglo u njeno rođeno Vilovo.

Vrisak Kristininih sestara koje su izgubile oslonac i radost Tininog osmeha, prolamao se celim selom.

- Otišla je u Beograd puna planova, puna nade i snova, da se bori i da ne odustane, da pomogne roditeljima, da stvori sebi i porodici, svojim sestricama bolji život. Ali je umesto toga danas ispraćamo na večni počinak - čulo se u oproštajnom govoru.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA