Tinejdžeri tri dana proveli u jezivim katakombama sa lobanjama i kostima: Kada su ih pronašli, odmah su ih odvezli u bolnicu

Izgubiti se unutra baš i nije najpametnija ideja, a upravo to je uspelo dvojici tinejdžera

  • 0

Pariske katakombe jedna su od najpoznatijih turističkih atrakcija glavnog grada Francuske. Ali, za posetioce je otvoren tek manji deo hodnika smeštenih 20 metara ispod zemlje i dugačkih oko 1,7 kilometara.

ŠANSONA ZBOG KOJE SE NEKADA VOLELA FRANCUSKA: Suština zemlje u jednoj pesmi nikada nije bolje ispevana (VIDEO)

Izgubiti se unutra baš i nije najpametnija ideja, a upravo to je uspelo dvojici tinejdžera (16 i 17 godina). Nije poznato kako su se izgubili, a zna se da su u hodnicima Gradske kosturnice proveli puna tri dana okruženi milionima mrtvačkih glava.

U tim uskim i mračnim hodnicima temperatura se kreće oko 15 stepeni Celzijusovih pa ne čudi da je izgubljeni dvojac pronađen u stanju hipotermije, piše 24sata.hr. Pronašle su ih spasilačke ekipe uz pomoć psa tragača i odmah ih odvezle u bolnicu.

Nekadašnji podzemni kamenolomi sa kraja 18. veka vremenom su postali prepoznatljivi deo Pariza, a 300 kilometara kompleksne mreža starih tunela, kaveza i mrtvačkih lobanja nije u potpunosti otvoreno za javnost.

Foto: Wikipedia/Djtox Foto: Wikipedia/Djtox

Do 18. veka pariska groblja su bila prenatrpana i jedan od većih gradskih problema bili su nepropisno sahranjeni leševi i otvoreni grobovi. Kad je 1780. godine, zbog dugog kišnog razdoblja, popustio zid "Groblje nevinih", truli leševi su dospeli na posede vlasnika kuća u blizini groblja i gradske vlasti su odlučile da ih premesti kosti iz zajedničkih grobnica u podzemne kamenolome.

(Telegraf.rs)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA