Božo Vrećo opevao je jednu od najtužnijih ratnih priča: I dalje je grlim u snu, pa meljem kavu čekajući da mi se vrati (VIDEO)

- Ovu pesmu sam napisao za moju Elmu, devojčicu sa kojom sam se do moje šeste godine igrao svaki dan, držali bi se za ruku i delili sve naše male tajne i slatkiše - kaže Božo

  • 9

Bosanskohercegovački izvođač sevdalinki Božo Vrećo objavio je spot za pesmu "Elma". Uz objavu, napisao je potresno prisećanje na dane sreće, kada su se zajedno igrali i delili tajne i slatkiše, a onda i na svu oholost, zlo i grozotu rata koji je odneo njegovu Elmu i njenu porodicu.

Jelena je pevala za Stinga: Na dodeli prestižnih muzičkih nagrada u Stokholmu nastupala sa Hose Felisijanom (VIDEO)

"Ovu pesmu sam napisao za moju Elmu, devojčicu sa kojom sam se do moje šeste godine igrao svaki dan, držali bi se za ruku i delili sve naše male tajne i slatkiše, ali dođe rat i neki zli ljudi ubiše svu njenu porodicu na kućnom pragu, i nanu i majku i mlađeg brata.

Ona je ostala ranjena sa metkom koji je prošao kroz obraze i dozivala je majku. Suviše kasno je došla ta hitna pomoć, već je bila iskrvarila i posle svih tih godina, sanjao sam je, i u tom snu ona mi kaže: "Znaš, Božo moj, ja te sve čujem kako mi pevaš i vidim te kako mi plešeš", pa u snu me zagrli tako jako da kad sam se probudio, bio sam sav mokar od suza i tada, napisao sam ovu predivnu pesmu, posvećenu njoj, mojoj Elmi, koju neću nikad prestati voleti.

Printksin: Youtube/Božo Vrećo Printksin: Youtube/Božo Vrećo

 

Videćete u spotu mlin za kavu kako meljem ko da je čekam da svrati da popijemo po fildžan, da joj svašta ispričam i da mi svašta njena duša kaže" - napisao je Vrećo u objavi na Facebook-u.

Lokacije snimanja su, dodao je, Radimlja, Hutovo blato, Stolac i Blidinje/ Dugopolje. Muziku i tekst napisao je Vrećo.

Podsetimo i to da ova pesma izaziva najsnažnije emocije i na koncertima Bože. Tako je bilo i na nastupu u KIC-u "Budo Tomović", gde su tokom ove pesme i prisećanja Vreća na Elmu suze nezaustavljivo tekle na licima publike.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NikolaRS

    22. jun 2017 | 13:34

    A vidi ti Boze, prava momcina...

  • BB

    22. jun 2017 | 13:06

    Na stranu pesma i umetnost ali ovo...muškarac sa bradom,našminkan,u haljini,sa nalakiranim dugim noktima...to mi je zaista nakaradno. Odluči se,čoveče -ženo,ili si muško ili žensko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA