Veliki sajber napad na nemačku vladu pred izbore: Ko je kliknuo na ovaj link u mejlu, postao je žrtva

Nemačku u septembru ove godine očekuju izbori, pa su stručnjaci za sajber bezbednost upozorili da zvaničnike i vladine službenike mogu da očekuju napadi slični onima viđenim pre izbora u Francuskoj i SAD

  • 2

Nemački zvaničnici i vladini službenici našli su se na meti "profesionalnog sajber napada", saopštila je danas nemačka federalna agencija za sajber bezbednost, BSI.

Ako skidate titlove za filmove sa interneta, morate odmah ovo uraditi da vas ne bi hakovali!

Nemačku u septembru ove godine očekuju izbori, pa su stručnjaci za sajber bezbednost upozorili da zvaničnike i vladine službenike mogu da očekuju napadi slični onima viđenim pre izbora u Francuskoj i SAD.

BSI opisuje da je metoda napada takva da žrtva dobije link u svom dolaznom sandučetu imejla, koji, ukoliko se aktivira, tj. ako se na njega klikne, otvara prozor u kome zahteva lozinku i korisničko ime žrtve, što napadaču omogućava pristup, prenosi Rojters.

Agencija takođe saopštava da su na meti uglavnom bili "Yahoo" i "Gmail" nalozi, kao i da su uspeli da spreče upad na vladinu mrežu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA