Bo-Be By Bike: Porodična humanitarna biciklistička vožnja od Bolonje do Beograda!

Učesnici ovog humanitarnog avanturističkog poduhvata prećiće put dug preko 1000 kilometara

  • 0

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR dočekaće u ponedeljak, 26. juna, prijatelje iz sestrinskog, roditeljskog udruženja A.G.E.O.P. Ricerca koji će od Bolonje do Beograda prevaliti stotine kilometara na biciklu u ime podrške mališanima obolelim od raka.

Karlota, Erika i kapetan humanitarne ekspedicije Bo Be By Bike, Stefano krenuli  su 11.  juna sa starta ispred Odeljenja pedijatrijske onkologije poliklinike S. Orsola Malpighi u Bolonji ka Beogradu. Tim istim putem, ali u drugom smeru – od Srbije ka Italiji, zahvaljujući Blizanac programu između dva roditeljska udruženja, do sada je prošao veliki broj mališana kojima je  jedina nada i spas bio nastavak onkološkog lečenja u Bolonji.

Karlota, Stefano i Erika su, na stotinama kilometara dug put, krenuli srcem, sa željom za ozdravljenje svih mališana obolelih od raka. Njihova želja je i da  na svoj način pokažu koliko su jake veze među ljudima, bez obzira na razdaljine, koji rade na ostvarivanju zajedničkog cilja i koji dele istu Misiju - da svako obolelo dete dobije najbolje moguće lečenje i negu.

Foto: Promo Foto: Promo

Učesnici ovog humanitarnog avanturističkog poduhvata prećiće put dug preko  1000 kilometara. Ruta pokriva najlepše predele Evrope: Bolonja – Pasau – Linc, prateći tok Dunava - Beč – Bratislava – Budimpešta – Beograd. U Beograd, u sedište NURDOR u Čolak Antinoj 16 na Senjaku, stižu 26. juna u prepodnevnim časovima. Na ovom putovanju oni nam govore o svojim iskustvima, osećanjima, utiscima i želji da svoju strast prema putovanju pretoče u humanitarnu misiju.

Foto: Promo Foto: Promo

- Noćas smo spavali u šatoru blizu železnice i jednog prelepog jezerceta. Današnja etapa je bila bogata zelenilom, drveće koje nam je bilo sklonište i ptice koje su nas pratile. Na obalama Dunava bili su labudovi i poneka patka. Zapanjeni smo beskrajnošću reke i lepotom prirode.

Detaljne informacije o Bo-Be By Bike možete pronaći OVDE.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA