SRBIJA ĆE GORETI: Evo koliko nas paklenih dana očekuje do kraja leta

Iz tog razloga su na ulicama širom Srbije postavljene cisterne sa pijaćom vodom

  • 8

Srbija se topila juče na 37 stepeni u plusu, a da bi bilo dobro da se građani što pre naviknu na ekstremno visoke temperature potvđuje teza da se pred nama tek nalazi 55 tropskih dana.

Pakao se nastavlja: Danas veoma toplo, popodne mogući pljuskovi

Iz RHMZ ističu da je junski toplotni talas doneo temperature koje su za skoro 10 stepeni više od proseka za ovo doba godine.

- Temperature su daleko iznad prosečnih za ovo doba godine, koji iznosi od 25 do 28 stepeni C. Indeks UV zračenja je takođe vrlo visok, ali to je očekivano s obzirom na vreme i temperature koje nas očekuju u narednoom periodu - rekao je za Blic meteorolog RHMZ Slobodan Sovilj.

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, severozapadni, krajem dana u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura oko 22 C, najviša oko 34 C.

Inače, za danas je najvljena maksimalna temperatura od 33 do 37 stepeni. Iz tog razloga su na ulicama širom Srbije postavljene cisterne sa pijaćom vodom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA