USRED NEMAČKE ŠUME OTKRIVENI TAJNI NEONACISTIČKI KAMPOVI: Paravojni desničari spremali terorističke akcije protiv države?

Portparol policije je rekao kako je operacija ciljala "zločinacku organizaciju" koja je optužena za uspostavljanje paravojnih kampova za trening u šumama

  • 7

Nemačka antiteroristička policija otkrila je mrežu desničarskih ekstremističkih paravojnih kampova za obuku koji su skriveni u šumama, piše britanski Indipendent.

SRAMOTA I ZLOČIN KATOLIČKE CRKVE: Ovog fašistu i ubicu Jevreja 45 godina su skrivali po francuskim manastirima (FOTO)

U sklopu akcije zaplenjeni su oružje i droga, a istražitelji iz Tiringena su izjavili da je najmanje 13 osumnjičenih poznato policiji i da su neki od njih deo međunarodno aktivnog ultradesničarskog pokreta.

Policija je osim oružja pronašla i propagandne materijale, mobilne telefone i kompjutere na 14 lokacija u Tiringu, Erfurtu i Getingenu.

Portparol je rekao kako je operacija ciljala "zločinacku organizaciju" koja je optužena za uspostavljanje paravojnih kampova za trening u šumama, prenosi Indeks.hr.

- Veruje se kako su neki od osumnjičenih deo međunarodno aktivnog pokreta desničarskih ekstremista, koji ciljaju na ukidanje društvenog i vladinog poretka u Nemačkoj, ali i u drugim državama Europe - izjavili su u policiji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U akciji je učestovala policija iz šest nemackih država, ali nisu objavili je li grupa planirala napad.

Tokom pretrage je uhapšen i jedan muškarac koji nije početno bio pod istragom, a optužen je za napad i ranjavanje dvojice policajaca. Kod njega su pronađeni nacistički predmeti i simboli.

Veruje se da je bio clan takozvanog "Rajhbirger" pokreta, koji tvrdi kako je trenutna nemačka država nezakonita.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    24. jun 2017 | 17:23

    KOLIKO JE U SUMAMA EU LISTA TOLIKO JE MLADIH FASISTA!!!!! ISTORIJA SE PONAVLJA!!!

  • bole

    24. jun 2017 | 13:00

    Otkud oni u Nemačkoj i Hrvatskoj??? Jel da da je smešno pitanje

  • ssssremac

    24. jun 2017 | 12:46

    Nazdravlje ko drugi nego DEUTSCHE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA