AKO PUTUJETE U GRČKU: Evo kako da izbegnete kolone, gužve, čekanje i haos na granici (MAPA)

Jedna od mogućnosti za sve koji u skorije vreme planiraju da putuju za Grčku jeste da krenu put Bugarske. Telegraf vm pomaže da što lakše stignete na more

  • 21

Zbog velikih zadržavanja na Grčko-makedonskoj granici, predlažemo onima koji putuju svojim kolima da krenu nekim od alternativnih pravaca. Jedna od mogućnosti za sve koji u skorije vreme planiraju da putuju za Grčku jeste da krenu put Bugarske.

AKO STE KRENULI NA PUT, PAŽNJA: Još uvek je HAOS na ulazu u Grčku!

HAOS NA GRANICI: Makedonci i Srbi pohrlili u Grčku (FOTO)

Za one koji kreću iz Beograda najbolje je da idu do Dimitrovgrada i pređu obližnji granični prelaz, pa zatim krenu put Soluna.

Ovo nije mnogo duža ruta s' obzirom na to da, kako stoji na sajtu viamichelin.com, put od Beograda preko Makedonije do Soluna ima 634, a preko Bugarske 675 kilometara.

Od toga je kroz Makedoniju 536 kilometara autoputa, dok je kroz Bugarsku 408.

Printskrin: google.rs Printskrin: google.rs

Iz Auto-moto saveza Srbije za najbržu i najbolju deonicu predlažu pravac auto–putem do Niša, zatim prelazak kroz Sićevačku klisuru do Pirota, a od Pirota do graničnog prelaza Gradina sa Bugarskom.

- Tu treba kupiti vinjetu za korišćenje auto-puta kroz Bugarsku koja važi sedam dana i košta sedam evra. Od granice se dalje ide pravcem za Sofiju, ali na obilaznici ipak treba da se isključi na izlazu ka Blagoevggradu. Oznaka puta je A6 i E79 i prate se putokazi Pernik i Kulata. Posle toga više nema nepoznanica za naše vozače - ispričao je on.

Makedonije/ Bugarska

Udaljenost 634 km/675 km

Cena puta 52.68 evra (sa putarinama)/66.02 evra (gorivo 58.62, putarine 2.40 i takse 5 evra)

Trajanje puta 7.03 sati/8.50 sati

 

Cene goriva            

Bugarska/Makedonija

Bezolovni benzin 1.064 evra/l/1.027 evra/l

Dizel 1.053 evra/l/0.799 evra

TNG 0.552 evra/l/0.448 evra/l

Treba napomenuti i to da za razliku od Makedonije, zeleni karton nije potreban u Bugarskoj i Grčkoj.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    25. jun 2017 | 11:46

    Sve zavisi od perioda kada putujete. Ja sam imao srece. Krenuo sam oko ponoci iz Novog Sada put Grcke. MKD sam prosao bez problema, a na Evzoniju cekao tacno 35 minuta. Narano, pravili smo pauze, jer nisam krenuo na trke, vec na odmor sa porodicom, pa hocu da uzivam i tokom puta, sto i ostalima preporucujem. Nece more nigde pobeci. Iz radoznalosti, vraticu se preko Bugarske.

  • Sale

    25. jun 2017 | 11:26

    Pre dva dana sam doso u Grcku preko Bugarske. I mogu reci da sam prezadovoljan. Na obe granice se nisam zadrzao duze od 10min. U bugarsku sam uso u 4h ujutru. Voznja kroz Bugarsku je pravo uzivanje a i pustili su pre dve nedelje novi auto put od Sofije prema granici. Nigde ni jedna saobracajna kontrola. Cene hrane u restoranima u Bugarsku jeftinije za 30% od Srbije. Sve u svemu svima bih preporucio ovaj put. Ja sam jos iso u olimpijsku regiju koja je dalja preko Bugarske al vracam se istim putem.

  • Turista

    25. jun 2017 | 11:20

    Samo nemojte zaboraviti opsadu Gradine od strane turaka od 1.jula.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA