KAMIONDŽIJE PONOVO VOZE: Paja i Jare dobili ulicu u Banjaluci!

Osim Miodraga Petrovića Čkalje i Pavla Vujisića, ulice dobile i njihove kolege glumci Zoran Radmilović, Petar Kralj, Olga Spiridonović, ali i sovjetski astronaut Jurij Gagarin

  • 0

Pojedine banjalučke ulice nosiće nazive nekada popularnih glumaca jugoslovenskog filma, kraljeva, ali i svetaca u pravoslavlju, ruskih klasika, kao i prvog čoveka u kosmosu.

Odluke o utvrđivanju naziva ulica u mesnim zajednicama Priječani, Saračica i Bronzani Majdan donela je banjalučka Skupština Grada. Nazive je dobilo 26 ulica.

U Mesnoj zajednici Priječani 12 novih ulica dobilo je nazive, i to: Petra Kralja, Zorana Radmilovića, Jurija Gagarina, Vizantijska, Dragačevska, Filipa Višnjića, Duška Radovića, Olge Spiridonović, Ljutice Bogdana, Ruska, Gogoljeva i Puškinova.

Nazive je dobilo i šest ulica u Mesnoj zajednici Saračica: Trebinjska, Nevesinjska, Žitomislićka, Zavalska, Dobrunska i Ozrenska ulica.

Osam ulica u Bronzanom Majdanu ima nazive: Dječijeg osmijeha, Zlatiborska, Stara staza, Prvomajska, Metohijska, Jovana Krstitelja, i popularnih "kamiondžija" Miodraga Petrovića Čkalje i Pavla Vujisića.

(I. M. / Nezavisne Novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA